[]

Enstrüman için harici ses kartı aldım fakat ses gelmiyor

Bir türlü laptop'un dahili hoparlörlerinden guitar rig 6 veya amplitude ile ses alamıyorum, illa kulaklık ya da ekstra para verip monitör mü almak gerekiyor bunun için?




 
Kısaca evet.

Artık ses kartınız harici olan ses kartı dolayısı ile analog ses de o cihazdan çıkacak.

Uzunca teknik olarak input harici ses kartı output onboard kart yapıp laptop hoparlöründen ses alabilirsiniz. Çok müthiş bi ses gelmeyecektir, windows ise latency ve clock sync probleminin dibine vurma ihtimaliniz var.

Tabi bunu yapmak için apogee jam falan gibi bir şey de kesermiş sizi tek amacınız gitar input almaksa. Bence bi güzel bi ses kaynağı çözüp harici ses kartını kullanın output olarak da.

Kullandığınız yazılımın input output ayarlarından yapabilirsiniz dediğimi.
  • hedep  (11.09.22 15:48:02 ~ 15:50:26) 
Win + R ile Çalıştır penceresini açıp aşağıdakini yazım Tamam de.

C:\Windows\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl,,1

Gelen pencerede Kayıt sekmesi açık olmalı. Orada değilse Kayıt sekmesine geçip kullandığın ses kartını seçtikten sonra Varsayılan yap de.
Kayıttan Yürütme sekmesine gelip dizüstü bilgisayarların hoparlörleri hangisiyse onu seçip varsayılan dersen kaydı harici ses kartından yapar ama sesi hoparlöre verir.
  • himmet dayi  (11.09.22 17:33:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.