[]

Amerikan Vizesi Hk. Sorum (olmadı danışmanlığa gideceğim)

online randevu başvurusunda bulunacağım da, içinden çıkamamış olduğum birkaç "karışık" durumum var. sade bir şekilde anlatacağım.

1. Türkiye'de yaşıyorum, yurtdışında (BAE) bir firmada "fulltime employee" olarak çalışıyorum. Kazancımın ciddi bir bölümü buradan geldiği için vize başvurusunda "çalıştığım yer" olarak burayı tutmak gerek diye düşünüyorum. Ancak bu şirketin türkiye'de hiçbir faaliyeti vs. olmadığından ötürü, bu şirkete ait bir SGK kaydım vs. yok. (Danışman, faturalı çalışan vs. değilim. Şirketin fulltime çalışanıyım, bu önemli konu.)

2. Türkiye'de, bir eticaret firmasına 8 senedir destek veriyorum, ve 8 senedir oradan sigortalı gözüküyorum. Hala sigortalıyım, ama burayı yazmak istemiyorum, çünkü burada 'aylık bakım anlaşması tutarı' kadar sigortalı gözüküyorum. Bu da yüksek bir rakam değil, asgari ücretin biraz üstü gözüküyor. Ama burada hala çalışıyorum ve devlete dair tek resmi sigortam burası gözüküyor.

Ancak 1. maddedeki işi 'current job' olarak yazdığımda, burayı yalnızca 'previous job' olarak ekleyebiliyorum. Bu durumda 'bitiş tarihi' girmem gerekiyor.

3. Türkiye'de kendime ait bir firmam var. Burada da iyi bir cirom ve kârlılığım var. Ve ben bunu da eklemek istiyorum (veya eklemeli miyim). Bu zaten işi hepten karmaşık hale getiriyor.

benim başvuruyu nasıl yapmam lazım?

 
İyi bir cironuz ve kârlılığınız varsa şayet, sadece 3.yü belirtin. Meslek olarak da iş adamı diyin. Pozisyon olarak yönetici deyin. 1 ve 2’yi karıştırmaya gerek yok.


  • yadigar  (11.09.22 22:30:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.