[]

tehdit edilmek

ilk defa başıma geldiği için açıkçası içime kurt düştü ve kendimi çok kötü hissettim ya gerçekten bir şey yaparsa hissi oluştu.

tehdit eden kişi görüşmek istemediğimi onu oyalıyorum şeklinde algılayıp ısrarcı olmaya ve agresif konuşmaya başladı. ters bir şeyler olacağını anlayıp tahrik etmekten kaçındım olduğunca. en son net bir şekilde ne zaman geleceğimi söylememi istedi. şu tarihe kadar net gelemem dedim ve ordan sonra başladı küfürlere. ve sen dur ben geleyim oraya da orda görüşelim tarzında konuştu. yazışmalar whatsapp üzerinden bu arada. bir de gün içinde cevap atmayınca birini mi buldun tarzında konuşmuştu.

neyse böyle konuşunca korktum açıkçası. bir insan ısrarcı oluyorsa gözü dönmüş olabilşr öfkeyle kinle takıntı yapabilir. ev adresimi bilmiyor. ilçe olarak biliyor. telefon numaramdan veya ad soyadımdan adres bilgilerime ulaşır mı bilmiyorum.

tehditten sonra korktuğumu anladı tabii. huyuna gidince yumuşadı. geleceğimi düşündü. ben engellersem yapmayacağı varsa bile kinlenip bir şey yapabilir diye içim rahat etmeyecek. belli ki laftan da anlamayacak.


ne yapmalıyım sizce? güvendiğim bir erkeğe aratsam abimmiş ya da sevgilimmiş gibi konuştursam bir daha rahatsız etme gibi. olur mu sizce?

 
lütfen en yakınlarınıza bu konuda haber verin.


  • rakicandir  (09.09.22 21:27:54) 
Bir tanıdığa aratıp duruma göre şikayetçi olun derim bu manyakları hafife almamak gerek


  • gazozailacatmauzmani  (09.09.22 21:32:01) 
Fazla muhatap olmayin. Mümkün olduğunca net olmanızı ve kısa konusmanizi oneririm. Açık kapı birakmayin. Yalnız olmadığınızı ailenizin arkadaslarinizin yanınızda olduğunu bilmesi iyi bir şey. Korktugunuzu farkettirmeyin. Korkunuzu kullanabilir. Polisi aramaktan çekinmeyin. Hatta polisi arayacaginizi söyleyebilirsiniz. kibar olmaya da çalışmayin. Polis isminden bile cekinebilir. Telefonlarını engelleyebilirsiniz. Evinizin yerini sakin söylemeyin. Evinizi bulması o kadar kolay değil ama bulma ihtimalinde bir avukatla görüşerek koruma tedbiri aldırabilirsiniz. Ozaman evinize veya size yaklaşırsa polisi aradığınızda ceza yer. Ben de yakınlarınızı bilgilendirmenizi oneririm.


  • faredenkorkankedi  (09.09.22 23:14:16) 
Bir de mesajları silmeyin. Dursun. İlerde lazim olursa delil olarak kullanırsınız.


  • faredenkorkankedi  (09.09.22 23:22:09) 
Önce bir senaryo hazırla, başka bir şehire tayin vs ya da yeni iş için git ve artık orada yaşa (güya).

Yok ya bunu yemez, en başta huylandırmadan yapsaydın yerdi belki.

Şöyle yap, güzelce de ki "bak şu an karakolun kapısındayım, beni taciz etmeye ve ısrar etmeye devam edeceksen şimdi girip şikayet oluşturacağım. Ha yok efendi gibi artık beni rahatsız etmeyeceğini söylersen girmeyeceğim içeri"

Bu söylemden sonra geri vites yaparsa ne ala, yok yapmazsa hiç çekinme. Gir bir karakola ve rütbeli biriyle görüşmek istediğini söyle, o esnada komiser yardımcısı komiser başkomiser artık kim varsa güzelce anlat.

Hatta ricacı ol, savcılık şikayet, başvuru vs olmadan telefonla arayıp elemanı konuşurlar belki.

Hatta barzo dii ve edebiyatında master yapmış bir mahalle delikanlısından da rica edilebilir, tabi ki onlara da telefonunuz ve bilginizi vermeyin ama böyle bir ricada bulunduğunuzda koruma içgüdüsü devreye girer ve normalde çekineceğiniz tipler bile size yardımcı olur.
  • John Bloor  (10.09.22 10:57:46) 
EGM online websitesinde bir sikayet oluşturur, ekran görüntüsünü de ona atardım. İlk önce göndermeyip, blöf yapabilirsiniz. Genelde korkaklar tehdit eder. Benim de camın altına biri gelip, ayağını denk al falan dedi. Karakola gitsem, iplemezlerdi.


  • Kahvedesu  (10.09.22 11:22:56) 
Tehditle ilgili şikayette bulunursan onun işine yarar. Bağları koparmaya çalışırken belki yıllar sürecek yeni bir bağ daha kurmuş olursun.caydırıcı da olmaz, yıpranırsın.

1.seçenek hiç konuşma, cevap verme her yerden ve her aradığı yerden engelle. (kesin çözüm ama ne yaparsa yapsın tek kelime yazmaman gerek)

2.seçenek senden soğumasını sağlayacak biz özellik, davranış uydur kendine.
  • hebanon  (10.09.22 13:01:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.