[]

Askere gidiyorum ne almalı?

Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta Çanakkale Merkez - Jandarma birliğine teslim olacağım. Öncelikle askerliğini burada yapmış olanlar varsa her alanda fikir almak isterim. Burada yapmayanlardan da askerde neye ihtiyacım olur neler almalıyım hususunda yardım almak istiyorum. Ekşi'deki başlıkları okuyorum ama kimisi 10ar tane iç çamaşırı al yeşil olsun, kimisi 3-5 al orada alırsın rengin önemi yok diyor. Kafam karman çorman oldu. Olmazsa olmaz diyeceğiniz, atlamadan al diyeceğiniz şeyler neler olurdu?


 
Askerliğimin ilk kısmını, yani acemi birlik eğitimini Çanakkale'de almıştım. Üzerinden çokça vakit geçtiğinden yanınıza neler almanız gerektiğine dair yorum yapamam. Zira o zaman bizim yanımıza alıp götürdüğümüz bazı ihtiyaçlar şimdi ya orada zaten satılıyor, ya da birliğiniz zaten size dağıtıyor. Benim yorumum meteorolojik olsun; rüzgara karşı koruyun kendinizi, gündüz yanar gece donarsınız. Yanınıza kullandığınız el, yüz ve cilt kreminden bolca alın. Her fırsatta elinize, yüzünüze ve özellikle kulaklarınıza bolca sürün. Yani Çanakkale rüzgarı derinizi mahvedecek, elinizden geldiğince korumaya çalışın.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (09.09.22 21:02:22) 
Geçen sene aralıkta acemiliğimi Ezine'de yaptım. İnşallah ben yanlış anlamışımdır da merkez 116 değil de başka bir yer çıkmıştır. Neyse sıkıntıyı gidince görürsün.

Şunu söylemeliyim ki Sivaslı biri olarak hayatımda gördüğüm en soğuk yer Çanakkaledir. Birçok şeyi devlet veriyor ama sen yine de aşağıda yazacaklarımı al çünkü verdikleri birçok şey üzerine olmayacak.

Öncelikle el, ayak, yüz havlusu, traş köpüğü, traş çantası, eldiven, bere, terlik götürme. Orada bi elemanın işletmesi var traş çantasını falan oradan alman gerekiyor geri kalanları devlet veriyor.

5 çift don atlet ve çorap al. Siyah al jandarmada kafan rahat olsun. Acemide bazen yorgun olur elde yıkayamazsın ustada çamaşırhaneci devren olana kadar idare edersin. Bak en önemlisi adam gibi üzerine olan bir içlik al. Askerde en önemli şey içliktir. Hele ki usta birliğin soğuk bir yere düşer anlarsın değerini.

Diş fırçası, macunu, tırnak makası, al
Her ihtimale karşı siyah bir boyunluk al oradan olmazsa çok faydasını görürsün.

Askercell falan işlerine girme sonra alırım de geç.

Merkezde yapmadım ama çok namını duydum. Kafana takılan bir şey olursa sorarsın.
  • dunyayayayilansivaslilardanbiri  (09.09.22 23:33:03) 
Kağıt mendil peçete, ıslak mendil, sıvı sabun, sinek kovucu sinkov şimdilik aklıma gelen bunlar çünkü iğneden ipliğe herşeyi veriyorlar


  • beemaker  (10.09.22 02:52:03) 
- iç çamaşırlarını yeşil al. garanti olsun.
- gilette'in 5 bıçaklı pilli olanını al.
- pişik vakaları için ilaçlı pudra al.
- pratik dikiş işlemleri için iğne - iplik ve çengelli iğnen olsun.
- bota koyacağın tabanlığı iyi seç, vereceğin paraya acıma.
- çanakkale eser, 3-5 nöbetinde muhtemelen soğuk içine işler. termal içlik, kar maskesi ve boyunluk al.
  • zgrydn  (10.09.22 03:46:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.