[]

alinmasi gereken ev aletleri

Arkadaslar,
evimde hicbir sey yok ve alisveris yapacagim, evde olmasi gereken kücük ev aletleri, mutfak icin, temizlik icin vs. önerileriniz nedir? sizce gerekli, gereksiz olanlar.
mesela airfryerdan, kahve makinasindan, bluetooth hoparlöre kadar..

instagramda ceyiz listelerine bakiyorum ama daha cok bardak tabak gibi bana biraz daha elektronik olmasi lazim.

tesekkürler..

 
küçük mutfak robotu (çırpıcı vs)
tost makinesi
kettle veya elektrik çaydanlık
yoksa fırın
temizlik için kova paspas vs
ütü
aklıma gelenler. geri kalan senin ihtiyaca kalmış. kahve makinesi ekstra bi ihtiyaç mesela.
  • jelly bear  (09.09.22 21:09:11) 
mikrodalga, robot süpürge, nespresso, saç kurutma


  • selimcigimisik  (09.09.22 21:33:25) 
yasam tarzina gore degisir. yemek yapmayan bekar evi duzuyorsan mutfak robotuna gerek yok mesela. ayni sekilde air fryer lazim mi diye soruyorsan lazim degildir, olsa bilirdin. mesela ben utu de yapmam. kettle ve elektrik çaydanlık'in ikisi birden alinmali diyorum.
yer ve butce varsa camasir kurutma makinesi. daha dogrusu ben ufak tefek bir suru esya yerine buna oncelik verirdim.
bluetooth hoparlor hediye geldi ama kullanmiyorum, kulaklik bana daha samimi geliyor hahah.
yoksa bulasik makinesi sart.
robot supurge alinca baska hicbir seye gerek kalmiyor mu emin degilim. hic kullanmadim. ustune bir de ufak bir elektrikli supurge eklenebilir.
  • hot potato  (09.09.22 22:07:42 ~ 22:13:07) 
Kullaniminiza ve evde yer olup olmamasina gore degisir. Mesela bence espresso makinasi muhtesem bir alet, olsa kesin kullanirim, ama ne yerim ne de alacak param yok :D

Herseyi bir anda degil de ihtiyaclarinizin sekillenmesine gore alin derim.

Kettle hizli olmasi acisindan iyi, cok da elzem degil ama, ocakta da kayniyor su sonucta.

Cay seviyorsaniz elektrikli caydanliklar guzel aletler, su da kaynatiyorlar hem, belki kettle a alternatif olur, ikisini almaniza gerek kalmaz.

Kahve makinalari keza, manuel veya elektrikli olanlar, yuzlerce cesidi var (elektrikli cezve, turk kahvesi aletleri, filtre, espresso, nesspresso vs)

Pisiriciler:instant pot (fasulye vs icin, hizli pisiriyor), crock pot (30 saatte agir agir yemek pisireyim derseniz), airfrier (firinin kucugu (?) ), mikrodalga (herhes hizlica isinsin diye), ve tabii ki dogru duzgun ocak ile firin.

Kesici dograyicilar: Mutfak robotu (hic sevmem, kapasiteleri kucuk olur, araya bisey sikisir bicaklar donmez vs tam bir amelelik, iyi bir bicakla daha esit ve net dograniyor hersey bence, robot kullanan sef de gormedim hic), blender (bu guzel, corba vs icin), cirpici (kek vs icin iyi, blenderla birlikte gelenleri var, para sacayim diyorsaniz kitchen aid mikserlere bakabilirisniz), smoothie yapma aleti (kokteyl yaparken de ise yariyor, buz kirmasi fln iyi, bunda da para sacayim diyorsaniz vitamix)

Supurge: kesin lazim, dyson sarjli dikey supurgeler mukemmel, robotlarin da iyi olanlari iyi, hepsi degil.

Eglence: Hoparlor(ler, mesela her odaya wifi'a baglanan sonos'lardan koyup ortam yapabilirisniz, ne bileyim lavaboda klasik muzik, yatak odasinda jazz, mutfakta italyan folkor fln calar), phillips hue (renk degistiren, saatlik ayarlanabilen akilli ampuller, yine ortam yapmak icin ideal), phillips gunes gibi olan uyanma saatleri, buhardanlik (adi bu olmayabilir ama icindeki suya ucucu yag damlatip odaya soguk su buhari veren aletler, guzel kokabiliyor etraf), playstation/xbox, ipad, tv, bilgisayar

Yetmez ama evet: hava temizleyici (dyson), klima.
  • taurina  (09.09.22 22:42:59 ~ 22:44:55) 
ben de sıfırdan ev düzdüm. ve tümünü ihtiyaçlarıma göre adım adım aldım. örneğin tost makinesi şart denir ancak ben tost meraklısı biri olmadığım ve mutfak küçük olduğu için bunu çok sonraya erteledim. sonunda da ocak üstü tost makinesi aldım ve mutfakta yer kaplamadan ve daha lezzetli şekilde tostlar yapabiliyorum. örneğin kettle da kullanmıyorum.

tecrübelerim doğrultusunda zevkinize, ihtiyacınıza göre temel ihtiyaçlardan yola çıkarak alışveriş yapın derim.
  • the man with no name  (10.09.22 10:30:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.