[]

Hangi bilgisayarı almalıyım?

www.pt.com.tr
www.pt.com.tr



Ikisi arasında kaldım. Zaten pt'de çok seçenek kalmamış airlerde.
Hangisini tavsiye edersiniz?
Ağır program kullanmıyorum, oyun oynamıyorum. Istediğim uzun vadeli olsun ve performansında sıkıntı yaşatmasın.
Teşekkürler

 
M1’in belleği ve sabit diski daha büyük ama gündelik işler için ikisi de fazlasıyla yeterli ve uzun ömürlü olduğundan ben olsam m2’yi alırdım.

Halihazırda sizinle benzer kullanım tarzıyla 8gb/256gb kombosuyla m1 kullanıyorum, canavar gibi.

Ekleme: RAM ve disk sonradan artırılamaz çünkü anakarta lehimli. Alırken baştan seçmeniz gerekiyor. Büyük diske ihtiyaç varsa m1 olanı da alabilirsiniz. Gündelik aktiviteler için 8gb bellek de fazlasıyla yeterli.
  • orient blue  (09.09.22 12:01:20 ~ 12:10:18) 
***hatalı bilgi ***apple cihazlara çok hakim değilim ancak m2 vs m1 karşılaştırmalarına baktım m2 baya önce görünüyor. cihaz ram'i ve hafızası yetmeyen zamanlarda arttırılabilir ancak işlemci için böyle bir seçenek yok. o yüzden m2 cihazı almanızı tavsiye ederim.***

m2 ram ve depolama anakarta gömülüymüş. Upgrade için zahmetli şeyler gerekiyor ve parça bulmak zor olabilir. o yüzden değişmiyor gibi düşünebilirsiniz.
  • bravoteam  (09.09.22 12:03:29 ~ 14:07:53) 
Benim bildiğim kadarıyla son yıllarda artık cihazlarda depolama alanı ve ram artırımı yapılmıyor. Başta ne alıyorsanız o. Hepsi anakarta gömülü.

Bunu bir teyit edin. Eğer öyle ise ram i yüksek olanı alın.

m1 de gayet iyi, o da baya götürür. hem onun depolaması ve ram i daha yüksek.
  • ananiyimioguz  (09.09.22 12:14:12 ~ 12:16:31) 
eğer air alıyorsan demek ki gündelik işler için kullacaksın, m1 işlemci al, en azından 512 gb harddiskin olur. eğer bu kadar alana da ihtiyacım yok diyosan m2 alırsın.

buradaki kriter hangi pc nin daha iyi olduğu değil, senin ihtiyacın belirler.
  • durbidakka  (09.09.22 13:01:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.