[]

Lightsail docker maliyetler, alternatifler...

Lightsail uzerinde bir sunucum var ve burada bir Django app'i host ediyorum.

Diyorum ki docker kullanayım. Image'larim olsun, container'larim olsun benim de. Benim neyim eksik.

Maliyetlere baktım. Lightsail uzerinde container kullanmaya kalkarsam deployment basina $7 istiyorlar. Yani anlıyorum ki bir nodejs bir Django deployment acsam $14 ödeyeceğim? Hesap doğru mu?

Bunun daha ucuz bir alternatifi var mi? Mesela s3 ile benzer isler yapabilir miyiz, daha ucuza gelir mi?

Kisisel, ziyaretçisi, trafiği pek olmayan web app'ler yapacağım. Maksat docker kullanmak, web app'ler yazmak, bir seyler yapıp yaparken öğrenmek vs. Bütçeyi zorlamadan. Hangi alternatifleri önerirsiniz? Lightsail niye bu kadar pahalı? Yanlış hesap mi yapiyorum nedir?

 
AWS mantıksız bi şekilde pahalı. Gerçi dolar arttığı için de öyle geliyor olabilir ama uygulama başına aylık 7$ nedir ya.

s3 depolama için, ama aynı işi ec2 kullanarak yapabilirsiniz. hatta ben digitalocean kullanıyorum, bi tane 5$'lık sunucum var, 5-6 tane app çalışıyor üzerinde. çok ziyaretçisi olmayan uygulamalar olduğu için tertemiz iş görüyor.

ama işte deployment scriptini kendiniz yazmanız, database'i elle kurup yönetmeniz falan lazım. zor bi iş değil, yapılır bence. aynısı digitalocean değil ec2 için de geçerli.
  • plutongezegendegilmi  (09.09.22 08:38:06) 
docker imageleri calistirmak icin ecs lazim
s3 dummy file storage.

benim kimsenin kullanmadigi deneme applerim local dockerimda calisiyor, reverse proxy var bi de, docker calisiyorsa icerdeki imajlara, calismiyorsa disaridaki gercek sunucuya baglaniyor yazdigim kodlar.

7 dolar aylik tr sartlari icin yuksek olabilir ama, bedava aslinda
  • Corc  (09.09.22 11:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.