[]

Yakın ülkelerin dilleri

Merhabalar. İş görüşmesine gittiğim bazı şirketlerin Bulgaristan, Romanya, Sırbistan gibi yakın ülkelerde fabrikaları var. Almanca, İspanyolca gibi dilleri öğrenmek yerine bu ülkelerin dillerinden birini öğrenmek bir Türk için mantıklı olur mu? Bu bana kumar gibi geliyor biraz. Yüzde 90 tutmaz ama tutarsa da çok iyi olur gibi. Bu şekilde bu ülkelerin dillerinden birini bilip bu ülkelere taşınan var mı? Hatta oraya gitmeye de gerek yok. Direkt Rumence bilen satış görevlisi arayan da gördüm. Gözümüzü uzağa dikmek yerine Balkan ülkelerine dikmek mantıklı mı sizce? Teşekkür ederim.




 
Dil öğrenme işi çocuk oyuncağı değil tabi ama şahsen dil ailesine göre değerlendirerek seçim yapardım. Örneğin Bulgarca Rusça ile benzer, Rumence Latince dolayısıyla İtalyanca, Ispanyolca gibi dillere benzer. Hatta latinceye en yakın dil Rumence olması lazım. İspanyolca öğrenmek isteyen biri olsam Rumence, Rusça öğrenmek isteyen biri olsam Bulgarca öğrenmeyi deneyebilirdim.


  • uvcray  (09.09.22 01:41:01) 
bulgaristan, romanya, sırbistan gibi yerlerde yaşamak ister misin bence sorulması gereken soru bu. balkan ülkeleri öyle yaşam standartları yüksek, çok iyi yerler değiller diye düşünüyorum. ben şahsen istemezdim.


  • roket adam  (09.09.22 11:19:03) 
Roket adam +1
Benim arkadaşlarım var oralardan kaçmak isteyen/kaçan. Bulgaristan ve romanya baya kötü Avrupa ülkeleri.

  • logisticsmanager  (09.09.22 11:52:41) 
Türkiye'den de mi kötüler?


  • dissendium  (09.09.22 12:36:55) 
Yurtdışında yaşayan biri olarak söylüyorum, ülkenden, kültüründen, arkadaşlarından akrabalarından ayrılman için gittiğin yerin gerçekten iyi olması lazım. Bu şartlara uyan ülke sayısı da 1 elin parmaklarını geçmez. Bu saydığın ülkeler gittiğine değmez. Tek artıları avrupa birliğinde olmaları. Kültüründen ayrılmaya değecek kadar avantajları yok


  • zimbirik  (09.09.22 14:19:29) 
yasam kalitesi olarak bulgaristan, slovakya ve romanya turkiyeden iyi degil. cek cumhuriyeti, polonya, macaristan, hirvatistan, slovenya turkiyeye yakin.

ama bir de hangi turkiye kismi var. bu ulkelerde baskentler nispeten iyi olsa da diger sehirler hala avrupa birligi sonrasi gelisimini tamamlamis degil. ama turkiyede bu ulkelerdeki baskentlerin seviyesinde bircok sehir var. ankara, istanbul, izmir, antalya gibi sehirlerden giden biri icin sofyada yasamanin motivasyonu ancak turkiyeye gore cok daha fazla para kazanabilecek bir is bulmak ya da avrupa birligi vatandasi olabilmek olur. yoksa sofya ile istanbul yasam kalitesi olarak karsilastirilmaz bile.
  • emrahday  (09.09.22 16:59:33 ~ 17:01:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.