[]

Şantiye elektriği kullanan daireler meskene dönünce para iade

Dairemizin iskanı alınmış durumda fakat elektriği mesken olarak aldırmak maalesef bir süreç ve ticarethane elektriği çok can yakıyor iki
aydır 900-950 geliyor.

sorum şu; meskene geçtiğimizde elektrik idaresi bize ticarethane olarak kullandığımız ayları meskene göre hesaplayıp para iadesi sağlar mı? öyle birşey duydum sizlere sormak istedim. teşekkürler

 
İlk kez duydum sanmıyorum.


  • olaylar olaylar  (08.09.22 21:54:47) 
Maalesef iade mümkün değil ticarethane vasfından mesken vasfına döndüğü vakitten itibaren yeni hesaplamaya geçilir geçmişe dönük bir işlem yapılmaz.


  • apocalipy  (08.09.22 23:34:17) 
Öyle bir şey yok, dairelerin iskanı alınana kadar aslında resmen ikamet edilmeye uygun değiller, ruhsatları yok.

Kullandığınız elektrik binanın inşaası sırasında verilen şantiye elektriği, elektrik idaresine göre iskan alınana kadar orası bir inşaat/şantiye. Siz daire sahipleri iskan alınmadan önce o dairelerde ikamet etmeyi ve binanın şantiye elektriğini kullanmayı kendiniz tercih ettiniz.

Burada kurumun bir sorumluluğu veya hatası yok, üstüne para vermek bir yana siz mesken aboneliği yaparken depozito ve ilk tesis bedeli adı altında bedeller de ödeyeceksiniz.

Edit: normal bir aile evine şantiye elektriği de olsa bir ayda 900-950 tl fatura gelmez. Binanın hesabını yapan ve bu paraları toplayan kişi bir hata yapıyor olabilir mi?

Bu hesapla ayda 200 kw'dan fazla elektrik yakmış olmanız lazım!
  • John Bloor  (09.09.22 10:25:01 ~ 10:28:21) 
eskiler iade olmaz. su için üstüne. güvence bedeli de ticarethanelerde fazla olduğu için onun bir kısımını alırsınız ama genelde elektrik şirketleri gelecek faturan düşüyorlar.


  • delidir yakalayin  (09.09.22 14:24:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.