[]

amerikadan iphone getirip türkiye'de satmaya çalışmak mantıklı mı

16 sında çıkacakmış 14 pro. ben 18inde döneceğim.
kendime alıcam bir tane pasaporta işleticem.
2-3 tane fazladan alsam burda satabilir miyim, riskli mi ne dersiniz?
garantisidir pasaporta işletmesidir alan kişinin sorunu ama arada baya fiyat farkı var, yine de burda alıcısı olur diye düşünüyorum. siz ne diyorsunuz?

Ek soru başka ne alabilirim gelirken burda satıp kar yapabileceğim?

 
2-3 tane fazladan sıkıntı olur girerken.


  • jelly bear  (08.09.22 12:10:42) 
Ben bir tane cebimde iki tane laptop çantamda olmak üzere 3 tane getirmiştim. Bir problem olmadı. Ancak gümrük polisi şüphelenip bunlar ne derse vergisini isteyebilir. Birini anneme, diğerini kardeşime aldım falan dersin. İlla vergi ödetecekler diye bir durum yok ama böyle bir risk var. Direkt valize koymak yerine kişisel çantana, laptop çantasına falan koyarsan bunlara çoğu zaman bakmıyorlar bile. Bir keresinde valizimi xray'den geçirtip sırt çantama hiç bakmamışlardı.

Bence asıl problem telefonun fiyatı. 14 Pro 40 bin lira. O parayı trink verip alabilmek zor. Elinde kalma ihtimali var. Pasaport kaydı yok, garantisi yok. Ben garantisi olmayan cihaza 30-35 bin lira arası parayı niye vereyim?
  • himmet dayi  (08.09.22 12:26:04 ~ 12:27:28) 
Kar etme potansiyeli yüksek cihazlar, kar edersin, pro şu anda 19bine geliyor desek, sen onu 24-25bine satabilirsin muhtemelen.


  • atom karincanin torunu  (08.09.22 12:30:50) 
Hat sahibi ile pasaport sahibinin ayni olmasi gerekmiyor mu ? Bu sekilde satmak zor bence


  • oscar  (08.09.22 12:45:37) 
inan bana çok uğraştırıcı. eğer müşterin hazır değilse hiç girişme o işlere. ya çok komik fiyatlara satmak zorunda kalırsın ya istediğin fiyata çok uzun sürede satarsın.

ilan koyuyorsun saçma sapan sorular geliyor. yok garantisi var mı yok pasaporta nasıl kaydederiz. kimin pasaportuna kaydederiz. açıklamaya yazsan bile bunlara tek tek cevap vermen gerekiyor. bunlarla uğraşırım diyorsan yapılabilir. biriyle anlaşıyorsun tam buluşacaksın 2-3 saat kala adam diyor ki kardeş 2. el temiz bir cihaz buldum onu aldım. bizim milletle uğraşılmaz.
  • mr.goodcat  (08.09.22 12:52:03) 
İstersen bir telefoncuya sor getirirsen kaç paraya alacağını,
Almam derse veya çok az kazandırıyorsa hiç uğraşma, demek ki para etmiyor.

Kendin satamazsan telefoncuya kaça satıp kurtulabileceğini de öğrenmiş olursun böylece.

Gerçi onlara bu şekilde telefon getiren hostesler, pilotlar vardır diye tahmin ediyorum.
  • michael_knight  (08.09.22 12:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.