[]

ikinci bir otomobil almak mantıklı mı?

aracımız genelde eşimde oluyor. 25 yaş üzeri ikinci el 100.000 tl altı araçlar var. az biraz kredi çekip alsak mı ikinci bir otomobil daha alsak mı diye düşünüyoruz ama araç değeri artacak bir araç değil sonuçta. ayrıca bakımıdır sigortasıdır masrafları da olacak. ne dersiniz bu konuda?




 
Alman veya japon araçları olabilir


  • beemaker  (08.09.22 11:40:09) 
100.000 altı araçlar ancak çile olacaktır diye düşünüyorum. 20 yaşında şahin'ler bile 60-70 bin oldu.


  • roket adam  (08.09.22 11:42:05) 
Bakımı sigortası pek bir şey tutmayacaktır.
Zaten kasko olmaz, yalnızca trafik sigortası olacak, bakımı da en uygun yere yaptırırsınız.

Asıl sıkıntı, sürekli çıkacak arızalar olacaktır.
15 yaşında bir arabamız vardı, iyi bir marka olmasına rağmen, yaşa bağlı olarak plastikler elimizde kalıyordu. Sanki saatli bomba. Mecbur değilseniz uğraşılmaz derim.
  • burfak  (08.09.22 12:21:30) 
İkinci arabaya ihtiyaç duyduğunuz her anda taksi kullansanız daha ucuza gelir gibi geliyor bana.
Taksi bulmak her zaman mümkün olmuyor ama sonuçta ikinci araç olarak diyorsunuz bunu.

100 bin TL altında bile olsa trafik sigortası, vergisi, 3-4 yılda bir çürüyen lastiklerini, aküsünü değiştirmek, nereye park edeceğinizi ayarlamak gibi dertleri var.
Çok kullanırsanız arıza çıkarır, az kullanırsanız çürür.

Bana pek iyi bir fikir gibi gelmedi ama ne sıklıkta kullanacağınızı siz daha iyi biliyorsunuz. Bence bütün bu dertlerle uğraşmak yerine araba gereken günlerde sabah erken uyanıp eşinizi ofise bırakın :)
  • michael_knight  (08.09.22 12:56:42) 
100bin değil de 150-200e daha sorunsuz araçlar bulabilirsiniz. Bir araç varsa ikincinin çıkaracağı problem yarı yolda bırakacak duruma getirmez sizi. Yine de alacağınız markanın sanayide tanıdık bir ustası size faydalı olur. Siz de ilgilenmeyi severseniz hobi/proje gibi bakabilirsiniz.

Babamda vardı bir adet sıfır alınmış fiat grande punto 2006 model. Babam vefat edince ben aldım ikinci araç olarak. İlgilendim sıkıntılarını giderdim. Hoşuma gider küçüklükten beri araçlar. Sevmiyorsanız yük olabilir tabi ama. Sonuçta 150bin liralık araba. Başına bi sey gelse de çok umursamazsiniz, parçaları da nispeten uygun vr bol bulunanlardan olursa temiz bakılmış fiat/reno/japonlardan efsane corolla gibi. Bütçe ve ilgi meselesi bence.
  • karacigerim vur kadehlere  (08.09.22 19:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.