[]

savaş romanı önerir misiniz

doğrudan savaşın kendisini anlatmasına gerek yok. bir savaşın herhangi bir toplum/grup üzerindeki etkilerini de anlatabilir. isteğim ana temasının savaş olması. direkt kendisiyle ilgili de olabilir o açıdan.

metal fırtına'ya niyet etmiştim aslında ama okuduğum yorumları pek beğenmedim. değilse eğer haksızlık etmek istemem de tırt bir şey gibi geldi bana.

gerçek bir savaşla ilgili olabilir, tamamen kurgu olabilir... içinde kavga dövüş, strateji, mümkünse bir parça insanlık olsun. boş kahramanlık ve propaganda işi olmasın.

ne olur?

 
Metal Fırtına'yı ortaokulda okumuştum. Çok beğenmiştim. Tırt bir kitap değil. Yazarı da Ekşi Sözlük yazarıydı. Nick'ini unuttum. Metal Fırtına'nın serisi var. Kayıp Naaş'ı okumuştum. Bir süre sonra bozdu.

Şu Çılgın Türkler de okunabilir.
  • dissendium  (07.09.22 22:30:36) 
Çanlar kimin için çalıyor


  • mevsimler  (07.09.22 22:43:07) 
Slaughterhouse No.5 - Kurt Vonnegut.

ingilizce oku ama. zaten senin iyi.

kavga dövüşten ziyade biraz savaşın ne demek olduğu ne hissettirdiği ile alakalı.
  • AlsterWasser  (07.09.22 22:44:57 ~ 22:47:02) 
@dissendium, abi benim çekincem de o aslında ya. o yaşlarda muhakkak sarardı ama güncel politikaya, durumlara hakim birisi için pek etkileyici olmaz gibi duruyor. en azından spoiler yememek için pek de derine dalmadığım küçük çaplı araştırmalarım bunu düşündürdü bana.

@mevsimler, onu okudum. hatta en merak ettiğim, heyecanı kaybolmasın diye bilerek okumayı geciktirdiğim bir romandı... kötü değildi ama beklediğimin yanından bile geçmedi ne yazık ki. dağ bayır gezen amerikalı kendini beğenmiş bir dayıtın şovu gibi gelmişti bana. ne ispanya iç savaşıyla ilgili bir şey öğrendik, ne toplumdaki yansımasını. 3-5 kişinin kamp hikayesi gibi geldi bana daha çok.

@alsterwasser, teşekkür ederim. savaşın ne olduğunu hissettirmesi aradığım özelliklerden biri zaten, güzel olur.
  • der meister  (07.09.22 22:51:12) 
Savaş ve Barış
Çanlar kimin için çalıyor +1

Gerçek savaş istiyorsan:
Medine Müdafası
93 Moskof Harbi ve Başımıza gelenler
  • Mirket  (07.09.22 23:15:52) 
Boyalı kuş. Efsanedir


  • alimcgraw  (08.09.22 00:19:15) 
@playing star again, teşekkür ederim ama onları uzun yıllar önce okumuştum evet :) çok da sevmiştim, hala ne zaman tren görsem aklıma cengiz aytmatov geliyor desem yeridir. o tarz romanlara bayılıyorum işte.


  • der meister  (08.09.22 00:55:09) 
batı cephesinde yen bir şey yok
oku ve sonra bana teşekkür etmeye gel :)) yaşar kemal in yüz yılın kitapları arasında saydığı kitabı es geçmek olmaz

  • high hopes of the sozluk  (08.09.22 01:27:25) 
batı cephesinde yeni bir şey yok ("batıda yeni bir şey yok" diye de geçer).


  • ahm1  (08.09.22 01:44:22) 
günümüzde çok fark edilmeyen bir yazar olarak; "arthur koestler" - gün ortasında karanlık. (iç savaş temalı)


  • dark-tower  (08.09.22 08:10:20 ~ 08:11:18) 
Roman değil kısa hikayeler o nedenle aradığınız olmayabilir ama Vsevolod Garshin'in öykülerini tavsiye ederim.


  • peki madem  (08.09.22 11:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.