[]

Evde pire görmem:(

Hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Dün bahçede yürürken bacağıma kedi sürtündü, az önce BEBEĞİMİN KAŞINDA pire yakaladım. Daha doğrusu yakalamaya çalıştım, beceremedim zıpladı uzaklaştı. Başka görmeden hemen panik yapmayayım diyorum ama ürememe ihtimali nedir bunun? İlaç şirketi bakmaya başlayayım mı? Apartmanın içinde de haftalardır çıkmayan bir kedi var, ondan da gelmiş olabilir, bilmiyorum. Bizim evcil hayvanınız yok.




 
Kedi piresi insana geçmez. Panikleyecek bir durum yok. Evde evcil hayvan yoksa yerleri çamaşır suyu eklediğin yüzey temizleyiciyle iyice sil. Birkaç güne pire mire kalmaz.


  • himmet dayi  (07.09.22 09:35:49) 
Defalarca evim pirelendi. Dışardaki kedilerden taşıdım, evdeki kedide çoğalıp eve yayıldılar. Ama bu zaman alıyor hemen eve yayılmaz. Bi kez gördüyseniz takip edin, evde kedi varsa dış parazit aşısını tazeleyin, bi de bol bol süpürün. Düzenli süpürmek inanılmaz etkili. İlaçlar bile pireyi öldürüyor ama yumurtasına bişey yapamıyor. Süpürge çekiyor. Her defasında süpürge hazney
sini de temizledim ben.

  • benim bir gizli bildiğim var  (07.09.22 10:03:04) 
Yerleri çamaşır suyuyla temizleyin. Pire insanda üremez. Ama evde görmeye devam ederseniz bir pire ilacı alıp evi spreyleyin. Sonra havalandırın.


  • prole  (07.09.22 10:29:39) 
Pire insana bulaşmaz ama bal gibide insanı ısırıp, kanını emer.
Özellikle ayaklarınızın diz altındaki bölgeleri hedef alırlar.
O bölgelerde sivrisinek ısırığı gibi bol kaşıntılı ısırıklar varsa onlar pire ısırığıdır.
  • les yeux blanches  (07.09.22 10:35:01) 
Korkacak bir şey yok evi aydınlık tutun güneş almasını sağlayın.


  • beemaker  (07.09.22 12:37:08) 
Tozlu, pis evde hayvan olmasa bile pire ürüyor. Ama kurtulması o kadar zor değil.

Evinizi iyi süpürün temiz tutun. Eğer çoğaldığını hissederseniz o zaman ilaçlatırsınız.
  • zimbirik  (07.09.22 15:43:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.