[]

Buzdolabım aniden bozuldu! (acil)

Samsung marka buzdolabım durduk yerde bozuldu. ışıkları vb yanmıyor, çalışmıyor.

Modeli aşağıya bırakıyorum. Bu saatte içindekileri taşıyabileceğim biri de yok.

Var mıdır acaba bilmediğim basit bi çözüm?

Elektronikler bozulunca normalde az çok kurcalarım ama bunun kurcalayabileceğim bi yeri de yok ki. Şu anda tek ümidim kendi kendine çalışmasını beklemek.

Yazık oldu içindekilere ya akşam akşam :(

Modeli bu: www.carrefoursa.com

 
takılı olduğu priz çalışıyor mu kontrol ettin mi başka bir cihaz ile?


  • another satisfied lover  (06.09.22 23:35:17) 
Ettim, prizde sorun yok.


  • msb  (07.09.22 08:48:52) 
Hem ışıklar, hem de dolap motoru çalışmadığına göre bence basit bir problem.

Elektrik girişinde besleme ile alakalı bir sorun büyük ihtimal, dolabın kendinde koruma sigortası olabilir mi acaba?

Elektrikten anlayan biriyseniz dolabı çekin ve fişin dolaba girdiği yeri açıp kontrol edin. Fişin hattını takip edip bağlantıların sorunsuz ve temiz olduğunu, kutu varsa içinde sigorta olup olmadığını kontrol edin.

Anlamıyorsanız hiç kurcalamayın tehlikeli iştir. Elektronik bir ürün ise motora da ışıklara da enerjiyi ve komutları gönderen bir kart vardır, kart arızası da olabilir

Garantisi yoksa çağırın bir usta arıza tespiti yapsın. Ama her söylediğine hemen inanmayın.
  • John Bloor  (07.09.22 10:06:23) 
Büyük ihtimalle kompresör-motor arızası. Priz ve dolabın fişinde sorun yoksa dolabın arkasında alt bölümde motoru kapatan plastik ızgara vardır. Orası tozdan vs çok dolmuş olabilir o kısmı söküp elektrikli süpürgeyle temizleyebilirsiniz. Ama büyük ihtimalle motor sizlere ömür.


  • FAtE  (07.09.22 10:09:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.