[]

Ehliyet kursu olmadan direksiyon dersi alabilir miyim?

30 yaşındayım, araba kullanmayla alakalı korkularım var (bunu nasıl hareket ettirip kontrol ettireceğim, viraj nasıl dönülür vs vs) bu zamana kadar da beceremem zaten diye hiç denemedim. Ama terapi aldım ve yavaş yavaş “aslında öğrensem fena olmaz” diye düşünmeye başladım.

Ama kendimi denemek istiyorum ve ehliyet kursu öncesi pratik direksiyon dersi alabilir miyim diye merak ediyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı?


 
Alırsın tabi. Bütün ehliyet kurslarının özel direksiyon dersi hizmeti var.


  • Mirket  (06.09.22 17:10:59) 
Ehliyetsiz birine trafikte ders vermek yasak olsa da veren bir hoca bulursunuz herhalde. Veya trafikte değil de boş bir arsa gibi bir yerde ders verebilir.

Fakat daha doğru görünen ehliyet kursuna gitmeniz. Ehliyet kursunda zaten direksiyon dersleri var (gerçekten var mı, kaç saat diye sormayı atlamayın) eğer o dersler size yeterli gelmezse yine özel ders alırsınız. Hem hocaları da tanımış olursunuz ve iyi anlaştığınız bir hocadan ders alırsınız.
Büyük ihtimalle ekstra ders almaya gerek kalmayacak. Kurstan sonra ehliyeti alıp yavaş yavaş kullanmaya başlayacaksınız.

Hem kursa yazılmış olmak sizi de mecburen harekete geçirmiş olur.
  • michael_knight  (06.09.22 17:24:08) 
Ehliyet kursu öğrencisi ya da ehliyetli değilseniz kimse size trafikte ders vermez bence. Eş dost anca. Direkt kursa yazılmak daha mantıklı.


  • elorelia  (06.09.22 17:25:19) 
şehir yazmamışsınız ama kursa gittiğinizde ordaki eğitmenler ek iş niteliğinde ilgilenirler. en kötü sahibinden de onlarca ilan var.

ha hali hazırsa süper bir eğitim beklemeyin ama kursa yazıldığınızda teorik ardından da pratik eğitim alacaksınız.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (06.09.22 17:51:18) 
şu duyuruyu yazamayacak kaç tane mal koca kamyon, tırları kullanıyor sen mi kullanamıycan

yazıl kursa git al ehliyetini
  • duyurukullanıcısı  (06.09.22 17:55:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.