[]

Kedimizin kusmasına çare olamıyoruz

Öncesinde bununla ilgili bir duyuru açmıştım:

www.eksiduyuru.com

O zamandan bu zamana hiçbir şey değişmedi. Yine bir sürü veterinere gittik, en son endoskopi yapıldı ve biyopsi ile parça alındı. Raporda ülseratif kronik atrofik gastritis olduğu yazıyordu. Zaten kullandığımız metpamid, antepsin, famodin gibi ilaçlar haricinde yeni bir şey reçete edilmedi. Sindirimi kolay mamaya geçildi ek olarak sadece. Çok mama seçen bir kedi olmasına rağmen bunu yiyince sevindik ama birkaç gündür daha da kötü oldu. Bugün ilk kez kustuğu sıvıda kırmızı/pembe bir renk gördük. Aylardır çaresiz kaldık önerisi olan olursa çok seviniriz. İsterseniz endoskopi raporunu da yollayabilirim.

Sağ olun.

 
farklı veterinerlerin hepsi hemfikir mi?
bir de sadece kuru mama yediğinde mi, yoksa ne yerse yesin her zaman mı kusuyor?
mesela kedi çimi falan gibi şeyler ya da ad konserve falan yediğinde de kusuyor mu?

kusmukta kırmızı, pembe gibi kan görmeniz normal, kusarken o olabilir.
sürekli ve çok miktarda olması endişe verici olur.

çok geçmiş olsun, umarım düzelir.
  • blatta hiberna  (05.09.22 19:26:04) 
Veterinerler hemfikir evet.
Kusma ne yediğinden bağımsız olarak hep var. Genelde önce mamayı kusuyor, sonrasında en geç 15-20 dakika içinde şeffaf bir sıvı kusuyor.

  • voyager 1  (05.09.22 20:46:53) 
Gun icinde asiri mama yiyip su icince olabilir, bizim tosunda Ara sira kusuyor ve dedigim sebepten oluyor sizde takip edin ayni sey olabilir.


  • Uncle Sam  (05.09.22 21:12:33) 
herkes hemfikirse bunun bir çözümünü nasıl bulamazlar ki?
herhalde her yemekten sonra olmuyor, değil mi?
yoksa kilo alamaz, şimdiye kadar -allah korusun- ölürdü.

bu arada sindirim sorunu olan mama hangi marka bilmiyorum ama bence daha çok kusturduysa vermeyin.
köpeğime alerji için özel olan mama daha çok alerji yapıyordu.
denemediyseniz n&d'nin yeni medikal serisi var, onu tavsiye ederim, sindirim sorunu için olana bir bakın.

eğer o da olmazsa normal mamaya geçin, ne kadar az kussa o kadar iyi.
  • blatta hiberna  (05.09.22 21:32:22) 
kısırlaştırmadan bir süre sonra bizim kedide de benzer şeyler olmuştu, aynı dönemde mamasını da değiştirmiştik, ama mamayı alıştıra alıştıra değil birden değiştirmek durumunda kaldık. kusma sürekli devam ediyor veteriner iğne yapıyor 2 gün iyi 3. gün tekrar başlıyordu. En sonunda farklı bir veterinere götürdük, kan değerleri normaldi, röntgene baktı, midedeki hava boşluklarından gastrit olduğunu söyledi,

biraz serum verip kendini toparladıktan sonra 1 gün boyunca aç bıraktık, ertesi gün gastrit mamasına geçtik sonrasında toparladı kendini.

belki serumla takviye aldıktan sonra farklı bir gastro mamaya geçebilirsiniz
  • barabas  (06.09.22 18:58:39 ~ 18:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.