[]

Kedinin kusması

8 aylık dişi bir kedimiz var. Bir iki ay önce kısırlaştırdık. Operasyon sonrası da kısırlaştırılmış kedi mamasına geçtik. O zamandan beri bir kusma problemi başladı. Bazen mama yedikten sonra bazen de midesi boşken kusuyordu. Durum böyle olunca veterinere gittik. Kusma önleyici bir iğne yaptı ve sindirimi kolay mama kullanmamızı istedi. Bir süre yeni mamayı denedik ama kusma devam edince tekrar gittik, bu sefer kan testi yapıldı ve tüm değerlerin normal olduğu söylendi. Bu çocuksa hala kusuyor, ne yapalım bilemedik. Evdeki her şey 3 aylıkken geldiği gibi, ekstradan ısırıp yutacağı bir şey de yok. Bir önerisi olan olursa çok seviniriz. Sağ olun şimdiden.




 
Malt macunu vermiyorsanız bir süre malt macunu verip gözlemleyin durumunu.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (05.07.22 17:43:40) 
@Kaleci malt kullanıyoruz, yazmayı unutmuşum.


  • voyager 1  (05.07.22 17:45:07) 
verdiğiniz mamaların aroması nedir?
bazı mamalar bazı kedilere ağır gelebiliyor.
mesela benimkilerden biri balıklı kuru mama yediğinde çok sık kusuyor.

balıklı verdiyseniz kümes hayvanlı (yazın kaşıntı yapabilir) veya en kolay sindirilen ve en az alerjik olan geyik etli mamaları deneyin.
  • blatta hiberna  (05.07.22 17:56:27 ~ 17:56:48) 
Başından beri Royal Cannin kullandık. Önce kitten, sonra kısırlaştırılmış kediler için son olarak da kolay sindirildiği söylenen.


  • voyager 1  (05.07.22 18:27:30) 
benzer sorunu 1 yaşındaki kedimizde yaşadık. çöpten bozuk bişeyler yemiş sonra 2 gün boyunca bişey yemeden kustu durdu. Hem farklı mama hem de iyisi olsun diye karidesli ND mama verdik onu yedi de kendine geldi çocuk :)


  • perloneth  (05.07.22 19:49:42) 
çok yiyor olmasın? bizim de kedimizde yaşadığımız bir sorundu özellike yaş mama yiyordu ve çok yiyordu. onu azaltınca düzeldi


  • semaforo de medianoche  (05.07.22 20:08:55) 
Hills id denediniz mi?


  • physcos physcos  (06.07.22 23:46:11) 
Bir de virbac gastro var id muadili


  • physcos physcos  (06.07.22 23:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.