[]

Data analisti olabilmek mümkün müdür?

Merhaba,
Finans mezunu olarak excelim iyidir, boş zamanlarımda farklı konularda bir yetkinlik kazanmak istiyorum. Dataları okumayı da genel olarak seviyorum, aynı zamanda da belki ileride kariyer değişikliği umudu ile coursera üzerinden google'ın data analytics programını almak istiyorum. Tahmini 6 ay gözüküyor ancak 3-4 ayda bitirenler de varmış.
Merak ettiğim şey bunu aldık peki ya sonrası? Entry level pozisyonlara girmek veya bir şekilde işi pratiğe dökmek için bs degree şart mıdır? 0'dan yapan, deneyen oldu mu hiç?

teşekkürler

 
şart değil ama sağlam bir portfolyon olması lazım. zaten data bölümü bile TR'de yok aslında sadece ismen var.

birde tabi zorlu bir süreç data analisti olduğun zaman excel esnafın hesap makinesi gibi bir şey oluyor.

R, matlab, python uygulamalarına bir bak. özellikle R'dan başlaman iyi olur. Öğrenme süreci çok sıkıcı aslında sonrasında iş bulmakda zor ama işi bulduktan sonra güzelleşiyor ortam.
  • duyurukullanıcısı  (05.09.22 15:23:05) 
Power BI öğrenmeni tavsiye ederim, mümkünse örnekler üzerine çalışarak. Çevrende veya internette örnek db'ler ile güzel dashboardlar hazırlarsan hem data analisti hem de BI elemanı olarak iş bulman kolaylaşır


  • PoscheN  (05.09.22 16:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.