[]

Bir avukat iki tarafa birden bakabilir mi?

Bulunduğumuz ilçede adı geçen zaten sayılı avukatlar var.

Yeni aldığımız evdeki kiracı söz verdiği gibi 1 ay içinde çıkmayıp 7 aydır bizi oyalayınca ve çıkacak gibi de durmadığı için bıraksak 1-2 sene daha oturacağı için.. Biz de ihtarname çekmiştik 1 ay dolmadan ne olur ne olmaz diye. İyi ki de çekmişiz. Ona rağmen çıkmıyor. Avukat ile dava açacağız.

Fakat avukatın biri neredeyse bizi dövecekti 1-2 sene zor çıkar, şunu yapamazsınız, bunu yapamazsınız, ihtar çekmişsiniz iyi güzel ama 6 ay dolmadan bidaha çekecektiniz, işiniz zor, çıkana kadar bizim istediğimiz kirayı versin diye ihtar çekmişiniz. Bu geçersiz. Ama ben karşı taraftan bunu öne sürerim beni kiracı olarak gördüler zaten ben oturcam derim vs. diye atarlı konuştu baya.

Acaba dedim, bizim evde oturan kiracının da bir avukatı vardır, aynı avukata mı gittik bu ne şiddet bu celal çünkü..

Diğer avukatlar gayet sakin konuşmuştu.

Şunu merak ediyorum, bu atarlı ve sinirli avukat aslında mesleki olarak iyiymiş. Ondan yürüyelim diyoruz tekrar. Fakat diyelim ki kiracının avukatı bu.

Bir avukat iki tarafa birden bakabiliyor mu?

 
Hayır aynı davada iki tarafın da vekilliğini yapamaz.


  • faredenkorkankedi  (05.09.22 13:37:08) 
(bkz: çıkar çatışması)

Avukatlık Kanunu
İşin reddi zorunluluğu:
Madde 38
Avukat;
...
b) Aynı işte menfaati zıt bir tarafa avukatlık etmiş veya mütalaa vermiş olursa,
...
Teklifi reddetmek zorunluğundadır.
Bu zorunluluk, avukatların ortaklarını ve yanlarında çalıştırdıkları avukatları da kapsar.
  • himmet dayi  (05.09.22 13:39:42 ~ 13:42:22) 
hemen cikaririz diyip yalan soyleyip davayi alip parasina bakmadigi icin neden karsi tarafin avukati olsun.

durustce yaptiginiz hatalari ve sonuclari söylemis.
  • safak efendisi  (05.09.22 13:45:55) 
Yalnız avukatın dediği doğru olabilir. İhtarın içeriği önemli. İhtarın işlevsiz olduğunu düşünmüşse neden en başından gelmediniz de işimizi uzattınız diye atar yapmış olabilir.


  • adwokat  (05.09.22 20:58:22) 
iki tarafın da resmi olarak avukatlığını yapamaz.

çok geçmiş olsun. sırf bu tür kan emicilere denk gelmemek için evimi kiraya vermiyorum. üst komşumuz ev aldı, kiraya verdi, kendisi de kirada oturuyor. aldığı eve taşınmak istiyor, kiraya verirken sözleşmeye 1 yıl sonra çıkacağını yazdırdığı halde kiracı çıkmıyor. adam güç bela bir tanıdık buldu da ikna etti.

bir sonraki kiracınızda tahliye taahhütnamesi yaptırıp (kira sözleşmesini imzalamadan evvel taahhütnameyi yapmayı unutmayın. noterden onay gelsin, 48 saat geçsin, kira sözleşmesi yapın)
  • kutukcu  (05.09.22 21:11:50 ~ 21:12:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.