[]

kedim aşırı korkak.veterinere gidince çıldırıyor.deliriyor.büyük bir stres

altına giriyor.kısırlaştırıldığı gün veterinerde kaldı bir gün.o kedim için travma oldu çok büyük ihtimal .

her aşı gününde büyük bir stres oluyor.ama veterinere girdiği zaman.işiyor kakasını yapıyor kaçıyor miyavlıyor.kutusunu kırmıştı bir kez.

her neyse 2 hafta önce lösemi aşısını zor olsa da yaptırdık.
bugün de karma aşısı günü geldi.
kutuya soktum veterişnere götüreceğim.evden çıktığım gibi işeyip çıldırmaya başladı!!

resmen kutuyu parçalayacaktı.kendinden geçti.
eve tekrar girdim ben de.
ne önerirsiniz? aşıyı yaptırmamalı mıyım?stresten delirmesini de istemiyorum. kendisine zarar gelecek yoksa? allah göstermesin kalp krizi geçirmesini de istemem. kedim erkek 3 yaşında bu arada.

1 ay sonra mı götürsem karma aşısını yaptırmak için? belki o zamana kadar bir nebze unutur. ne dersiniz?

 
Durumunuz musaitse veterinerden evinize gelmesini isteyebilirsiniz. Ek ucret alir. Bu arada tasima kutusunu da surekli kedinin oldugu yerde tutun. Icine girsin, uyusun, kutuyu sadece veterinere giderken gormesin.


  • mum boya  (04.09.22 22:38:20) 
Bir de kutuyla goturecek olursaniz kutunun kapagina dort kosesinden plastik kelepce takin. Kediler o kutulari acabiliyorlar panik modundayken.


  • mum boya  (04.09.22 22:39:01) 
korktuğu zaman salgıladığı hormonlar kutuya siniyormuş. tekrar girdiğinde o zamanki duyguları depreşiyor. o yüzden her veteriner dönüşü (sizin için şimdi) kutunun içini güzelce yıkamak gerekiyor.

kutuyu evin içinde görünür yerde tutun +1. altına minik bir polar battaniye benzeri bir şey serin. catnip dökmeyi deneyebilirsiniz, kutusunu sevsin, benimsesin.

kutuya yerleştirdiğiniz zaman etrafı görüyor olması sanılanın aksine daha büyük bir stres oluşturuyor. etrafta tanımadığı bilmediği yüzlerce cisim, insan vs. o yüzden kutuyu bir örtü ile kapatıp yola çıkmak ona kendini daha güvende hissettirir.
  • bruges  (05.09.22 01:24:07) 
Veterineri eve getirin +1
Biz öyle yapıyorduk.

  • balik kraker  (05.09.22 01:27:04) 
Kutuyu bir ortu ile kapayin disariyi gormesin.


  • tezek  (05.09.22 07:32:22) 
Aklıma gelen seçenekler;

-Vet.hekimi eve çağırmak
-sedapet kullanmak
-feliway kullanmak
-kediyi kliniğe götürmek dışında da evden çıkararak fobisini yenmek (zamanla)
-kedi ve köpek muayene salonları ayrı olan klinik tercih etmek. (Bu da bir stres sebebi olabilir)
  • oksijensiznefes  (05.09.22 18:06:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.