[]

asla geçmeyen lavabo kokusu (fotolu)

mutfak lavabosunun süzgecinden, yani borunun içinden değil ama dolabı açtığımda altında boruların olduğu yerden uzun zamandır berbat bir koku geliyor.

3 kere lavabo takımını değiştirttim, fotodaki kokumatikten falan o ana giderin olduğu bölüme taktırttım, çevresini silikonlattım.

en son geçen hafta yine lavabo takımını değiştirdim yeni kokumatik aldım taktrırdım. birkaç gün yoktu bu hafta yine kokmaya başladı. dediğim gibi lavabonun içinden değil düzeneğin olduğu bölüm sıkıntılı gibi. ilgili fotoları paylaşıyorum, önerisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

EDIT: Kutsal bilgi adına yazıyorum arkadaşlar, lavabonun içinde su taşkın gideri oluyor ya, oraya bir şekilde çamaşır suyuyla yıkamanız lazım, içeri doğru fışkırtıyor musunuz ne yapıyorsunuz artık.

orayla bağlantılı bir kokuymuş, sucu önerdi yaptım ve koku kesildi.

 
Değiştirttiğin kısımdan değil de giderin daha ileri kısmında sorun vardır. Lavabo naftalinlerinden kullanırsan belki çözmez ama kötü kokuyu bastırır.


  • himmet dayi  (04.09.22 20:30:58 ~ 20:31:07) 
Lavabo borusunu S şekline getirmelisiniz. L şeklinde olmamalı, sizdeki lavabo borusunun şekli hatalı. Yüzde yüz işe yarıyor. Bununla ilgili youtube videoları var.


  • juan pablo pino  (04.09.22 20:51:18) 
Aynı şekilde geçmeyen kokuyu sağlam bir lavabo açıcı ile geçirdim. çare kimyasal.


  • dr doofenshmirtz  (04.09.22 20:54:38) 
Juan pablo +1

Sorun 2. Fotondaki çatalda orayı düzeltmen lazım.
  • Mcfly  (04.09.22 20:58:00) 
Kaplaması içine su işlemiş sunta zaman içinde leş gibi kokar. Su tesisatında bir şey bulamadıysan, dolap suntalarının duvar tarafına ya da birleşim yerlerine bak. Bir su alma ya da şişme var mı diye.


  • Mirket  (04.09.22 22:27:00) 
Elinizle o flex boruya şekil verin. O boruyu önce aşağı doğru çekerek iyice uzatın, birbirinin üzerine katlanan kısmı kalmasın, tamamen açılmış olsun. Sonra onu aşağı doğru geniş boyun oluşturacak şekilde kıvırın :
teknikrehber.com

  • o kadar da degil aga  (04.09.22 23:00:56) 
tam "U" şeklinde olmalı.

hatta şuna da dikkat edin:
www.youtube.com

flex boru da iyi değilmiş:
www.youtube.com
  • late viper  (04.09.22 23:05:47 ~ 23:23:52) 
Binaların mutfak lavabolarının hepsinin birleştiği ana boru çatıya çıkar. Bu borunun kapağı kapalı ise biriken pisliklere ait kokular bulduğu her delikten sızma yapar. Kendi probleminizi çözemezseniz çatı arasında bu borunun başını bulun. Kapalı ise kapağını açın.


  • dreamsandcolours  (05.09.22 00:48:22) 
Dreamsandcolours + 1 catidaki boru ucu tikali olabilir. Size tepme yapiyor olabilir koku. Komsulara da sorun koku sorunu var mi diye


  • oscar  (05.09.22 03:51:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.