[]

Devlet bankaları kredi durumları

Merhaba herkese,

Elimdeki dövizi bozmadan 1.000.000 TL bütçe ile ev almak istiyorum ancak son dönemlerde devlet bankalarının kredi vermediği bilgisi ortalarda geziyor. Son 10-15 gün içinde devlet bankalarından kredi alan var mı? Alduysanız ne kadar verdiler?

Bir de İstanbul için yatırımlık ev tavsiyesi verecek olan var mı? Mümkünse Anadolu yakası. Bi yandan da kafamda deli sorular. Kiracı ile uğrasma meselesi filan.

Fikirlere açığım:)

 
yatırımlık en alınabilitesi olan evler fikirtepe siteleri. tam ihtiyacınız olan yer. dandik malzemelerle yapılımş dandik evler, kiraları da arşa çıkmış durumda. tam yatırımlık.


  • ahmet oturum cerezi  (04.09.22 19:45:33) 
ben de aşağı yukarı şubat ayından beri araştırıyorum, bütçem de aşağı yukarı sizinki kadar. ancak ziraat'teki müşteri temsilcim dediğiniz gibi 1m'luk ev için normalde 200 peşinat olması lazım ancak şu an banka o kadar da onay vermiyor, eksper değeri 1m olan eve max 500-600 civarı çıkartabiliriz dedi. daireyi seçip, tapuyu alıp müşteri temsilcini arayıp sorman lazım. eksper gidince de 1500-2000 tl bi masrafı oluyor, eksperi yollayıp krediyi almazsan her türlü o parayı da sen ödüyorsun.

fikirtepe fiyat performans açısından rezalet bir yer çünkü oradaki yeni sitelerde daire fiyatları arşa çıkmış durumda + bir çoğunun site yönetimi henüz oturmuş durumda değil. bence yeni gelişen yerlere bakmak daha mantıklı, tuzla, şile, kartal gibi. fikirtepe için geç kaldığımızı düşünüyorum yani, zaten ederinin üzerinde pahalı artık.

bir de bu bütçeyle yeni ev bakıyorsan ve ev sahibi evi son 5 yılda aldıysa inanılmaz da bir değer kazanma vergisi çıkıyor, o da ayrı bir sıkıntı. ev sahipleri bu vergiden kaçınmak için minimum kredi al ve parayı elden ver istiyorlar, bir çok evden bu yüzden vazgeçtik.
  • roket adam  (04.09.22 20:06:50 ~ 20:13:16) 
Kurtköy'de güzel projeler var. İmkanım olsa oraya bakardım. Benim de Sakarya'da evim var, satıp buradan krediye gireyim diye düşünüyorum ama aylık ödemeler uzun süre belimi doğrultmaz benim. Yemiyo kısacası. Yerinizde olsam Kurtköy'ü incelerdim.


  • braveheart xakah  (04.09.22 20:37:44) 
250 bin tl kredi veriyorlar max. 3 gün evvel sorduk


  • giovanne  (04.09.22 22:56:58) 
Biz haziranda ziraatten aldık 605 bin TL ama tam biz aldıktan sonra krediler kapandı azaldı


  • graupel  (04.09.22 23:09:08) 
Sizin bütçede sadece tuzla tarafında kalmıştır ev başka da bulamazsınız pek


  • graupel  (04.09.22 23:10:07) 
Ziraat 250
Halk 300
Vakıf 150 dedi 3 gün önce tek tek hepsine gidip sordum
  • bigcaptain  (05.09.22 10:29:03) 
1 milyona ev mi kaldı ? Bir de dertsiz tasasız bir şey istiyorsunuz bu fiyata ancak Esenyurt gibi vukuatlı yerlerde ev satın alabilirsiniz düzgün bir şey istiyorsanız 2 milyon liradan başlıyor yukarı doğru gidiyor Anadolu yakası Avrupa yakasına göre pahalıdır


  • beemaker  (05.09.22 13:24:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.