[]

Istanbul'u bir turist gibi gezmek

Merhabalar,

Dogma buyume bir Istanbullu olarak bu soruyu sormak beni biraz utandirsa da, son 4 senedir Turkiye'de yasamiyor olmam, bunun oncesinde de dusuk sosyal hayatli bir insan olmam sebebiyle Istanbl'u hic bilmiyorum gibi geliyor. Belli basli cogu muze ve camilerini zamaninda okul gezileriyle gezmis olmama ragmen, hakkinda bir iki kelime konusamayacagimi biliyorum.

2 haftaya Alman arkadaslarimizda 3-4 gunlugune Istanbul'a gelecegiz. Firsat bu firsat, onalra Istanbul'un en guzel yanlarini gostermek, sokak lezzetlerini tattirmak ve gercek doner yedirtmek istiyoruz. Anadolu yakasinda kaliyor olacagiz. Arabamiz yok dolayisiyla toplu ulasim kullanacagiz.

Sorum su: olabildigince stressiz ve trafiksiz bir sekilde bu 3-4 gunde nerelere gitmeliyiz. Aklimda sunlar var simdilik:
-Kadikoy, Moda, Caddebostan vs
-Vapurla Eminonu,Sirkeci (balik ekmek, baklava muhallebi vs) belki oradan Kapalicarsi (nusret?)
-Taksim istiklal(?), Galata kulesi, funikuler
-Besiktas, Ortakoy kumpir (?), dolmabahce? yildiz parki?

Bunlarin hangilerini bir gun icinde kombinleyebiliriz? Su restorana git dediginiz bir yer var mi? Su muzeye git dediginiz bir muze? Ayasofyayi cok seviyorum belki oraya gideriz.

Marmaray ve vapur kullanmak mantikli geldiginden bu yollarla ulasilabilecek yerler arayisindayiz.

Butun oneriler icin tesekkurler simdiden!

 
Bir günü Sultanahmet'e ayırırsanız tarihi-kültürel gezi programını tamamlayabilirsiniz.

Şöyle ki; İstanbul Arkeoloji Müzeleri dünyadaki sayılı arkeoloji müzelerinden, mutlaka görülmeli. Tramvayla Gülhane'de inip müzeye geçersiniz. Çıkınca hemen müzeden doğrudan Topkapı Sarayına giriliyor. Saraydan çıkarken isterseniz Aya İrini'ye uğrarsınız. Saraydan çıkar çıkmaz Ayasofya'nın önünde olacaksınız, orayı turladıktan sonra Sultanahmet Camisine girersiniz kapanışı da Yerebatan sarnıcında yapıp Emininönüne inip balık ekmek yersiniz, Mısır çarşısına falan bakarsınız.

2. gün Kadıköy, moda, caddebostan yapılır.

3. Gün Karaköy'de inip yürüyerek Galata üzerinden İstiklal'e çıkarsınız, İstiklal'de yapılacak bir şey yok orası öleleli çok oldu ama görmüş olurlar. Taksim meydana varınca iki ıslak hamburger atıp gümüşsuyundan Dolmabahçe'ye inersiniz. İsterseniz orayı gezip 10dk daha yürüyerek Beşiktaş'a varırsınız. Zaten hayli yorulmuş olacaksınız tam yemek yemelik bir zaman olur. Ya da Beşiktaş'a gitmek yerine Bebek'e giden bir otobüse atlayıp Nusret'e orada gidersiniz. (Yıldız parkı ve Ortaköy yolunuzun üstünde olacak, isterseniz oralarda inersiniz otonüsten) Yemekten sonra da bebek sahilde biraz dolanıp akşam eğlenecek bir mekan bakarsınız. (Not: Baktınız enerjiniz var, Dolmabahçe'den Ortaköy'e kadar yürüyüş de yapabilirsiniz, biz arada yapıyoruz yorucu ama güzel oluyor. Yıldız parkında dinlenirsiniz Ortaköy'den otobüse atlayıp Bebek'e geçersiniz.)

4. günde de belki adalardan birine gidip kahvaltı yaparsınız.
  • akhenaten  (04.09.22 17:42:19 ~ 17:52:18) 
Almanlar Nusret'i sevmeyebilir. Bence bu tip bir plan işe yaramaz. Onlara sorarsınız ne istiyorsunuz diye. Tatlıcı önerim Hafız Mustafa. Ama içerisi Arap dolu. Ben kesinlikle içeride durmazdım. Bir de ne yemek istedikleri önemli. Belki Türk tatlılarını sevmezler.

Müzelerde aşırı sıra var bu arada. Bir günün 1 saatini sırada harcarsınız.
  • dissendium  (04.09.22 18:51:29) 
Ben şöyle yapardım herhalde;
1. Topkapı sarayı ve çevresine (müzeler, aya İrini vs.) 1 tam gün.
2. Eminönü denen ucube yere sokmak yerine Marmaray Sirkeci-Cağaloğlu çıkışından yürüyerek Kapalıçarşı'ya, oradan Sultanahmet çevresine. Veyahut vapurla Karaköy veya Eminönü, oradan tramvay ile Sultanahmet.
3. Taksim-İstiklal-Tünel vs.
4. Daha sonra Kadıköy-Moda. Burada Tatar Salim'den döner, Çiya'dan yöresel bir iki şey.
  • uvcray  (04.09.22 20:17:47) 
İstanbul'u turist gibi gezecek biri caddebostan modaya gitmez Topkapı sarayı arkeoloji müzesi Sultanahmet Ayasofya camiine gider. Ayrıca sadece Topkapı sarayını gezmek yaklaşık bir tam gün sürüyor keza arkeoloji müzeside öyle ki bu arada İstanbul arekoloji müzeleri dünyanın en büyük koleksiyona sahip arkeoloji müzesi. Sadece Sultanahmet bölgesini için aşağı yukarı bir hafta gerekir tabi siz bunu 1 güne de çekebilirsiniz size bağlı. Sultanahmet bölgesinde yaklaşık 10 müze var.

Birisi Eminönü için ucube yazmış ama turistler o ucubeler için geliyor

Bunların haricinde deniz müzesi, askeri müze, camiler, türbeler, rahmi koç müzesi, Pierre loti, saraylar geziye dahil edilmelidir
  • beemaker  (05.09.22 13:14:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.