[]

Yurtdışında tatil

Arkadaşlar birkaç sorum var. Uzun zaman önce yurtdışına çıkmıştım.

Bir kere 3 aylık Schengen ile Yunanistan'a gittim 2010lu yılların başında.
Sonrasında 2014 gibi Tier 4 vizesi ile İngiltere'de yüksek lisans amacıyla bulundum 1.5 sene kadar, buraya 3-4 kere giriş çıkışım oldu bu vesileyle.

Sonrasında ise çeşitli nedenlerle hiç çıkmadım. artık schengen alıp biraz gezmeyi planlıyorum. Merak ettiğim birkaç konu var,

1-Daha önce alınan bu vizeler yeni alınacak schengen veya süresi için pozitif bir etki yaratır mı?

2-Başvuruda mutlaka dikkat etmem gereken konular nelerdir? Bir şirket aracılığıyla mı başvurayım?

3-Banka hesabında aşağı yukarı ne kadar bir miktar bulunması gerekiyor bunu da merak ediyorum, etkisi var mı çok vize süresine vs.

4-Kurumsal bir firmada yaklaşık 5 senedir çalışıyorum, bu durum veya şirketten alınacak bir yazı etkili oluyor mu yine mutlaka alayım mı başvururken?

5-En kolay vize veren ülke eskiden Yunanistan'dı. Hala öyle mi, nereden almayı önerirsiniz?

6-Otel için booking ve airbnb'ye odaklanmayı düşünüyorum. Şu daha iyi daha rahat ve güvenilir diyebileceğiniz bir mecra var mıdır?

7-Uçak bileti için skyscanner mıdır bu işin en iyisi hala? alternatif olarak hangi sitelerden uçuş planlamamı önerirsiniz?

Teşekkürler,

 
1. Mümkün ama olmayadabilir.
2. Tüm belgelerin eksiksiz olduğuna emin olun, hesaba birden yüksek miktar para koymayın. Şahsi başvurabilirsiniz.
3. Gün x 100 euro iyi olur + kredi kartı vs şansı arttırır.
4. Tabii, çalışma belgesi gerekir
5. Yunan kolay deniyor hala
6. All accors hotellerine de bakılabilir. Onun dışında booking iyidir. Google hotels en ucuzu buluyor.
7. Skyscanner en ucuzu buluyor benim deneyimlerime göre. Google flights da kontrol edilebilir.
  • but that was just a dream  (04.09.22 17:52:39) 
1. Baska ulkelere seyahat etmek ve vize sureni gecirmeden ulkene donmus olmak olumlu bir sey. Ama tabii ki tek basina garantilemez.
2. Konsolusluk sitesinde yazanlari okuyup uygulayabiliyorsaniz gerek yok.
3. Tam olarak su kadar diye bir miktar yok ama olabildigince fazla olmasi iyi. Ne kadar maddi gucunuz varsa gittiginiz yerde kacak donerci olarak calisma ihtimaliniz o kadar dusuk diye dusunuyorlar herhalde. Ayni sekilde insanlar ev tapusu falan koyardi, Turkiye'de kurulu duzenim var ve geri donecegim izlenimini guclendirmek icin
4. Zaten istiyorlar bunu eger acip gerekli belgeleri okursaniz. Hatta ona ek olarak "su tarihler arasinda izinlidir, sonrasinda da isine geri donecek" kagidi da istiyorlardi.
5. Hic bilmiyorum
6. Booking yeterli bence. airbnb'den hic hazzetmem
7. google flights
  • hot potato  (04.09.22 18:02:49 ~ 18:04:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.