[]

Kontakt Lens Sorusu

Selamlar,

Yıllar sonra yeniden lens alma macerasına girdim. Üzerinden vakit geçince ne nediri unutmuşum. Bir kaç sorum var:

1- BC değerim 8.6, 8.5 lens çok sorun yaratır mı?
2- Güncel en iyi lens markaları neler? Yüksek miyop olduğumdan konfor biraz mühim.
3- Eskiden günlük lens aylığa göre aşırı konfor deniyordu, hala öyle mi yoksa teknolojilerde değişme var mı?
4- Reçetemde axis 0 yazıyor, ama lenslerde 10dan başlıyor aks. yoksa bunlar farklı şeyler mi?

Çok teşekkürler şimdiden

 
1. yaratabilir, veya daha da rahat edebilirsiniz. Deneyip görmek gerekebilir. En yakınını deneyip bakın.
2. Alcon'un lenslerini kullanıyorum, memnunum. Dailies total 1 çok pahalı ama aşırı rahat bir lens. Bağımlılık yapıyor dikkat.
3. Galiba hala öyle. Uzun süredir lens takıyorum, aylıklar direkt alerji yapıyor, günlük harici kullanamıyorum. Çok fark var.
4. Axis, astiğmat varsa onun açısını gösteriyor olmalı. Astiğmat yoksa seçeceğiniz lenste bunu sormuyor olmalı.
  • burfak  (04.09.22 10:40:53) 
Astigmat var. Toric alacağım. Fakat doktor 0 derece yazmış. Lens market üzerinde 0 derece yok. 10 dereceden başlıyor.


  • ManikD  (04.09.22 11:46:37) 
1. sorun olacagini sanmiyorum. benim 8.6 ama 8.7 olan lens (biofinity) kullandim, sorun olmadi.
2. aylik olarak biofinity, gunluk olarak acuvue oasys oneririm. dailies total 1 merak ediyorum ama astigmatlisi henuz gelmedi.
3. bence cok buyuk bir fark yok. gunluk belki bir adim ondedir. tabi bu yorum benim rahat ettigim biofinity ve gunluk oasys icin. digerlerini bilemiyorum.
  • lemmiwinks  (04.09.22 13:29:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.