[]

Arkadaşımın Peşini Bırakmayan Eski Koca

Herkese selam,

Bir arkadaşım bundan birkaç ay önce kocasından ayrıldı. Resmi olarak boşandılar yani ama çocuk sürekli tehdit, hakaret vs. mesajları falan atıyor. Arkadaşım korkusundan şehir değiştirdi ama gittiği yerde rahat değil. İş bulamıyor. Bir tane kız çocukları var 3-4 yaşlarında. Ailesinden aldığı parayla geçiniyor ama o da bir yere kadar. İstanbul'a dönüp iş bulmak istiyor ama çocuk İstanbul'a geldiğinde kızın İstanbul'dayken fotoğraflarını falan göndermiş telefondan.

Bir de şöyle bir durum var. Arkadaşımın başka bir kadın arkadaşı var ve hafiften böyle duygusal bir ilişki yaşıyorlar ama durum öyle net falan değil. Bunların birlikteyken fotoğraflarını çekmiş sanırım. Senin lezbiyen ilişkin var, çocuğu elinden alıcam falan diye de tehdit ediyor.

Kız, İstanbul'a geldiğinde kadıköy ve üsküdar gibi yerlere giremiyor korkusundan. polis whatsapp konuşmalarını falan delil olarakk abul etmiyormuş. Benim de gerçekten elimden bir şey gelmiyor. Bir umut buraya bir yazayım dedim.

Birincisi; Kadıköy ve Üsküdar gibi yerler hariç kızın bir işe ihtiyacı var. Lise mezunu ama bayağı iş tecrübesi var. Bir pazar araştırma şirketinde birlikte çalışırken tanışmıştık zaten.

İkincisi; bu psikopattan kurtulması lazım. Yani çocuğun hayatına başkasını sokmayı bile planlıyor belki peşimi bırakır diye. Bu arada çocuk daha önce psikolojik tedavi falan almış birisi. Şu an alıyor mu bilmiyorum ama böyle bir durum da var yani.

Ne yapılabilir?

 
kadıköy ve üsküdar'a girmeden yaşamına devam etsin. büyükçekmece ideal bir yer.


  • OrangeYellow  (04.09.22 00:27:42) 
Gitsin savcılığa versin,gönderdiği bütün mesajlarıda sikayetine eklesin.ilk yapması gereken bu.


  • duptıs  (04.09.22 01:38:39) 
duptis +1 hemen delillerle beraber savciliga sikayette bulunun. avukat destegi alirsaniz cok iyi olur. polisin yaptigi da tam adilik ne demek delil sayilmaz. madem saymiyorsun savciliga git de bari


  • nibba  (04.09.22 01:49:40) 
Savciliga gidip sikayet edip uzaklastirma karari cikaracak bir ihtimal cagirmali koruma gibi bir sey verirler ama bence vermezler. Lezbiyen iliskisi var diye ispat ederse su an turkiyenin bulundugu ortamda cocugu elinden alabilirler emin olamadim.


  • oscar  (04.09.22 07:29:53) 
öncelikle dilerim en kısa zamanda kurtulur arkadasınız. Whatsapp konusmaları direkt olarak delil sayılmaz gibi bir durum yok. Şikayette bulunacak ve uzaklaştırma kararı talep edecek.

Mutlaka bir avukatla iletişime geçmeli arkadasınız. Istanbul Barosu kadın hakları merkezini arayarak bilgi alabilir ve gerekirse avukat destegi de sunuyorlar. (su linkten iletişim bilgilerine ulaşabilir:
www.istanbulbarosu.org.tr )
  • patlamis misir  (04.09.22 09:55:30) 
İnstagram hesabını bir süre kullanmayıversin. WhatsApp vs. bir süre foto yüklemesin.

Karşı tarafa çok mutlu gibi değil de içinde bulunduğu duruma uygun bir görüntü verirse daha kolay kurtulur.

Kadın istiyor diye mahkeme adamı ömür boyu cezaevinde tutamaz ya da kadına sürekli koruma tahsis edemez.

Uzaklaştırma vs. İşe yaramaz daha da yakınlaştırır.
  • hebanon  (04.09.22 12:06:50) 
tüm telefon ve sosyal medya hesaplarını kapatıp izini kaybettirsin derim uzunca bir süre.


  • roket adam  (04.09.22 13:07:34) 
Uzun bir süre hayalet gibi yaşasın +1

Telefon numarasını değiştirip, sosyal medya hesaplarını kapatıp, farklı şehre taşınınca bulma ihtimali çok çok düşük.

Yeni telefon numarasını anasına babasına bile vermesin mesela, onları ararken ankesörlü kullansın.

İş bulunca çalıştığı işi kimseye söylemesin, çok zor bir durum ama kaybolmaktan, hayalet gibi yaşamaktan başka şansı yok bir süre.

Allah yardımcısı olsun, bir not düşelim; sonu ölümle ya da yaralanmayla biten olaylarla karşılaşan kadınların yaptığı hatayı yapmasın;

O son buluşmaya gitmesin, "son bir kez oturup konuşalım" denildiği anda kaçsın.
  • John Bloor  (05.09.22 11:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.