[]

Meslek kararsızlığı

İlçede sözleşmeli zabıt katipliği mi ?
7800 tl maaş yanlış hesaplamadıysam
25.000 tl de 3 yıllık promosyon
Aile evi :/ Evden gidip gelinebilir yada kira hangi ilçe belli değil hepsi ufak ilçeler


yoksa izmir-manisada mühendislik mi özel sektörde ?
6500 belki iş kesin değil
Promosyon yok
Ev kira kişi başı 800tl

Yaş 30 oldu kararsızım , bu seneki kpss ye çalıştım ama mühendis olarak veya düz kadro atanabilir miyim bilmiyorum. Özel sektörde de bilemiyorum iş nasıl olur.


Siz olsanız hangisini seçerdiniz , neden ?

 
Kâtipliği seç bence. Kendi bölümünden atanırsan zaten ona geçersin.


  • dissendium  (02.09.22 19:07:25) 
memur kafaliysan direk memurlugu sec ozel sektore bulasma.
daha buyuk hayallerin varsa izmir-manisa.

hadi dayanamadim bisey daha ekliyim.
muhendislige bir kapi olarak bakmak lazim. o kapidan gecince eger memur zihniyetli degilsen secenekler cok. her muhendis masa basinda sabah aksam hesap kitap yapmiyor. isin ameleliginden kurtulabilirsen ki tamamen kiside bitiyor bence, enteresan firsatlar var. yurtici/yurtdisi fark etmez.

kolay gelsin.
  • cooperr  (02.09.22 19:40:00 ~ 19:42:57) 
Mühendislik maaşı baya kötüymüş. Daha geçen bir çocuğa İzmir'de yeni mezun tedarik zincirinde 7500 verdiler (telefon, bilgisayar, sodexho vs). Ki bu az yani ve mühendislik değil.

Ama 1-2 sene çalışıp başka yere atlama fırsatı var hep. Devlette pek yok.
  • logisticsmanager  (02.09.22 20:01:15) 
Zabit katipliği şu an 9000e yaklaştı temmuz zammıyla doğru baktığınıza emin misiniz.

Memurluk: 8-5 çalışma, yıllık 20 gün izin

Özel sektör: işten çıkarılma kaygısı, her asgari ücret zam dönemi tedirginlik, mühendis olmaya rağmen zabit katibinden bile az almanın getirdiği üzüntü, düzensiz mesai saatleri, istediğin gibi yıllık izin kullanmama

Bu düzen boyle devam etmeyecek yani er geç iktidar değişecek kadrolar temizlenecek. Şimdi katip oldunuz diye ömür boyu aynı unvanda kalacak değilsiniz. Ilerde güzel mühendislik kadroları açılır basvurursunuz. Üstelik memurların haklarını seçim döneminde daha da iyilestirecekler.

Öte yandan özel sektör bu ekonomik koşullarda daima surunecek. En basitinden asgari ücret ocakta 7.000 olduğunda siz yine asgari ücretin bir tık üstünü alacaksiniz
  • sanguine  (03.09.22 12:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.