[]

İnşaat Halindeki Evlere Yatırım

selamlar,

sahibinden.com'da başlıktaki tarzda birçok ev görüyüorum. bu tür evlerin satıldığı bölgelerde tamamlanmış benzer evler de oluyor. arada 200-300 binlik fark oluyor elbette. bu durumda inşaat halindekini satın almanın nasıl bir riski olabilir, çok mu safım yoksa çok daha avantajlı mı gerçekten? eve hemen girme mecburiyetim yok, bir seneye kadar bekleyebilirim. bu konuda tecrübesi olan tecrübelerini paylaşırsa çok faydalı olur benim için.

teşekkürler.

 
Evet avantajlı. Hem müteahhit hem de alıcı için.
Şimdi müteahhit inşaatı ya bitiremezse? Ya aynı daireyi bir kaç kişiye satarsa? Tanidiginiz bildiğiniz bir tüccar değilse büyük risk. Tanidik ile de küçük risk. Risk büyük kazanç da büyük

  • allah yazdiysa bozsun  (02.09.22 17:54:39) 
teşekkürler cevabınız için.

tabi ne kadar ekmek o kadar köfte. müteahhitleri tanımıyorum elbette. fakat bu bölgede ciddi bir inşaat sirkülasyonu var, talep de fazla olunca. bi şekilde benle veya bensiz projeyi bitirme konusunda motivasyonları var yani. ama tabi riskli olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • bussuru1  (02.09.22 18:05:08) 
Evet avantajlı hatta henüz inşaatı başlamamış projelere topraktan girmek daha da karlı ayrıca artık müteahhitlerin inşaatı yarım bırakma gibi bir durumları yok hükümet inşaatlara sigorta zorunluluğu getirdi inşaatı yapan müteahhit batsa da kaçsa da inşaat devam edecek.


  • beemaker  (03.09.22 02:58:01) 
ya oturma ruhsatını alamazlarsa. bilmediğin şeye bulaşma.


  • alicandan  (03.09.22 09:49:06) 
Temeli atılmış ve en az zemin kat eviyesinde olan inşaatlarda Kat irtifaklı tapu alabilirsiniz.

Yani şöyle, temel üstü ruhsatı alınmış inşaatların bağımsız bölüm numaralarının belirlendiği haliyle her daireye ait kat irtifak tapuları tapu dairesinden alınabiliyor.

Bina yükselmeden, üst kattaki daireler üretilmeden bile dairelerin kat irtifak tapuları alınabilir.

En azından bu durumda olan ve kat irtifak tapusu olan bir yerden alım yapın. En kötü ihtimal ile bir şeyler yolunda gitmese de hak sahipleri bir araya gelir ince işçiliği tamamlarsınız.

Kaba inşaat bitmeden kolay kolay kimse batmaz.
  • John Bloor  (03.09.22 11:37:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.