[]

Sıfır alınan araç muayenesi ilk ne zaman yapılıyor?

Merhabalar,

27.10.2020 tarihinde aldığımız aracın ilk araç muayenesi ne zaman yapılmak zorunda? araç muayeneleri 2 yılda bir yapılıyor diye biliyorum ancak bugün google'da arama yapınca 3 yaşını doldurduktan sonra muayene 2 yılda bir yıl yapılması gerekiyor gibi okudum. Bu durumda ilk muayeneyi 27.10.2023'de mi yaptırmamız gerekiyor?


 
Ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi yazıyor, oraya bakabilirsiniz.

Eskiden sıfır araçta trafiğe çıkış tarihi baz alınıyordu, ama uzun bir süredir araç yerli malıysa imal tarihinden, ithal ise ithalat tarihinden itibaren başlıyor süre.

Yani sıfır aldığınız araç vitrinde uzun süre beklediyse süre iki seneden bile az olabilir.
  • John Bloor  (02.09.22 10:47:01 ~ 10:50:16) 
@John Bloor, hakikaten ruhsatta yazıyormuş hiç farketmemişim. teşekkür ederim bilgilendirme için.


  • solo  (02.09.22 10:58:28) 
imalat ya da ithal tarihinden sonraki üç yıl. benim 2016da sıfır aldığım araç 2015 üretimliydi mesela, ilk muayaneye 2018de girdim.


  • inheritance  (02.09.22 10:58:32) 
Ruhsattaki ilk tescil tarihi +3 yıl.

edit: ilk tescil tarihi yanlış bilgi olur gerçi. Bu aracın satışa ilk çıktığı tarih aslında. Ama zaten muayene geçerlilik diye de yazıyor.
  • himmet dayi  (02.09.22 10:58:35 ~ 11:00:30) 
ruhsatta yazar 3 sene ancak giriş tarihi önemli.


  • mikahakkinen  (02.09.22 15:11:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.