[]

miras dağılımı

Her ikisinin de ikinci evliliği olan ve her iki evliliklerinden de çocukları olan bir çiftten kalan bir ev var. Ev kocanın üstüne (idi). Miras dağılımı ne şekilde gerçekleşir?




 
Rahmetlinin her çocuğu eşit pay alır, eski karısının konuyla alakası yok. Ölürken evli olduğu karısı da pay alır ama çocuklarla eşit mi yoksa farklı bir oran mı bilemedim.

Bilen bir hukukcu cevaplayana kadar benim cahilane yorumum bu kadar.

Edit: Şöyle bişey buldum;

"İkinci evlilikte ölüm halinde miras paylaşımında ikinci eşin mirasın dörtte birine sahip olma hakkı vardır."

Edit 2: Evlilik süresi içinde alınmış mallarda, hayatta kalan eş ortak olduğu için yarısını alırmış.

Bu ev 2. evlilikten sonra mı alındı?
  • John Bloor  (01.09.22 17:51:13 ~ 17:53:57) 
4/1 eşin, 4/3 adamın kendi çocuğunun olur, Üvey çocuk ise mirastan pay almaz normalde ben böyle olduğunu biliyorum. Ama burada şöyle bir adaletsizlik var. Adam hayatta olsaydı, ev eşi ile ortak malı olacaktı. Adam ölünce kadıncağıza sadece 1/4 düşecek. Bu bence adil değil. O yüzden bence kadına ve onun çocuğuna 2/4, adamın çocuğuna da 2/4 olmak üzere 2 ye bölünüp yarı yarıya paylaştırılmalı.


  • chiegakumonbitokurikai  (01.09.22 18:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.