[]

6 ayın sonunda kiracıya tahliye davası

Ufak bir özet geçeyim; 7 ay önce ev almıştık. İçindeki kiracı bize "evin satılacağını biliyorum ben de ev bakıyorum çıkacağım zaten" demişti. Civardakilerin 3000-4000'e oturduğu yerde kendisi 1000TL'ye oturuyordu.

Fakat biz evi aldık, aradan 1ay geçti. Ev bulamıyorum dedi. 6 ay hakkım var durucam ben dedi. Biz de dedik ki bize baştan böyle bir şey yapacağını söyleseydin biz bu evi almazdık oturmak için aldık, biz boşuna kira ödüyoruz biz de kiradayız, çık evimizden ne utanmaz bir insansın sen dedik, çıkmıyorum kiracılı ev alırken bilecektiniz böyle olacağını dedi.

Biz de ihtarname çektik. Bu evi aldık, 6 ay sonra(yasal hakmış) evin boşaltılmasını istiyoruz diye. O da güya ona sinirlenmiş ben çıkacaktım ama madem ihtar çektiniz durucam gibisinden iyice inat etti. 6 ayı bugün doluyor, mesaj attık.

Yazın buralarda hep günlük kiralık ev vardı, ev bulamadım. 1 ay daha süre verin bulucam. Yasal süreç başlatırsanız ikimiz için de sıkıntılı olur yazdı.

Ben diyorum ki çat diye basalım tahliyeyi. Fakat tüm masraflar + geriye dönük kira artırım talebi vs. gibi şeyleri kiracıya yansıtabiliyor muyuz?

Davayı açtıktan 1 hafta sonra çıktı diyelim, masraflar bize mi kalıyor?

Sorum bu ikisi. Teşekkürler. Bir yandan avukat da arıyoruz eşten dosttan ama buraya da bir sorayım dedim. Bu kadının 1 ay sonra da çıkacağı yok bence çünkü.

 
Davalar hemen sonuçlanmıyor ayrıca kanunlar kiracıların lehine karşı taraf belli ki art niyetli uzlaşılacak biri değil bir an önce herhangi bir avukatla işlem başlatın geçen zaman aleyhinize. Davayı açtıktan 1 hafta sonra kiracınız çıkarsa masraflar size aittir fakat şahsi tecrübelerime dayanarak biliyorum ki kiracınız sürecin sonuna kadar gidecektir.


  • beemaker  (01.09.22 13:58:28) 
Aldıktan 1 ay içinde ihtarname çekmeniz gerekirdi, süreç çok zora girmiş.

Bi avukata danışın ama işiniz kolay olmayacak gibi. Minimum 1-1.5 senenizi alır. Bence 1 yıllık kirasını verip anlaşmaya bakın. Nakit para tatlı gelebilir. Bu süreçte ne yıprandiginiza ne de kirada geçen sürenize değmez.
  • Mcfly  (01.09.22 15:43:21) 
İhtarı evi aldıktan 1 ay dolmadan çektik zaten.


  • ananiyimioguz  (01.09.22 15:49:02) 
Bu nasil bir utanmazlık arkadaşım. Kiracı sokakta mı yatsın, nasıl insanlarsınız siz. Ev taşımak yeni bir eve geçmek kolay mı sanıyorsunuz. Depozitosu, emlakçısı, badanası, nakliyesi. Çat diye tahliye basacakmış paşam. Nasıl bir ahlakınız var lan sizin, bir sorgulayın.

Umarım bir gün tekrar kiracı olursun da sana bunu yaşatırlar.
  • juan pablo pino  (01.09.22 16:15:08) 
Ver tahliyeye olucuyle mi ugrasacaksin adama zaten devlet alti ay sure vermis onu da kullanmis.


  • kuzey li  (01.09.22 16:20:33) 
@juan pablo pino, hocam biz 2 senede 3 kira değiştirdik. Ev sahibi çıkar mısınız oğlum gelecek veya ben yerleşicem dediği anda başkasının evini işgal etmek olmaz diyerek, beğenelim beğenmeyelim yeni bir yer bakıyoruz. Kimsenin de evini gasp etmedik yani.

Baktık çok göçebe yaşıyoruz bari kredi çekelim kendi evimizi alalım dedik. Tonla krediye girdik ev aldık, seviniyoruz ne güzel evimizde oturucaz kiradan kurtulduk diye..

Yahu kadın çıkmıyor. Çıksana kardeşim yeni evlendik eşya aldık eşyaları bir odaya yığdık kaldı öyle evi de kullanamıyoruz diyoruz, valla almasaydınız evi diyor.

Ulan evi alırken kendin dedin ben başkasının evinde durmam, evin satılacağı 2 aydır belli, ben de ev bakıyorum çıkıcam zaten diye. O yüzden tamam orası olsun dedik.

2 ay öyle geçti, ev satıldı 7 ay geçti. Çıkmak isteyen 9 ayda çıkamaz mı bu artık gaspa girer ayıptır günahtır kaç aydır aldığımız evde oturamıyoruz. Aptallık onda hemen çıksa 1000liradan 2000liraya geçiş yapacaktı. Şimdi kiralar 3000 ve üstüne çıktı, yükselmeye de devam ediyor.

Ne yapalım şimdi ev bulamıyor diye yıllarca kiracıyı evimizde misafir mi edelim?

Bizim çıktığımız yere gel ne güzel bahçeli giriş kat diyoruz, yok ben giriş istemem diyor. Bir tanıdıktan ara kat bulduk, yok ben o mahalleyi istemem diyor.

E sen 1000 liraya sefa sürme derdindesin o zaman enflasyon olmuş yüzde 1500, hanımefendi bizi oyalama derdinde.
  • ananiyimioguz  (01.09.22 16:45:59 ~ 16:48:39) 
evi aldığınızda 1 ay içerisinde çıkması için ihtar çekmeniz gerekiyordu, onu "tahliye edin, biz oturacağız" diye çektiniz sanırım zaten. o olmazsa ihtar gönderip en geç kira sözleşmesinin yenilenmesinden sonraki 1 ay içerisinde tahliye davası açmanız gerekiyor. bu süreleri kaçırırsanız bir sonraki sözleşme yenileme süresini beklemeniz gerekir.

şu an etraf kiracılara nasıl asalak gibi yaşayarak ev sahiplerinin evlerini gasp edeceklerinin tavsiyeleri ile dolu. duyuruda da aynı şekilde dikkat ettiyseniz. maalesef borçlar kanunu 2-3 konu dışında neredeyse tamamen kiracı yanında. tahliye taahhütnamesi imzalanmamış olan ya da kiracısı olan ev alınmamalı o yüzden. yatırım için de alınmamalı, oturmak için de alınmamalı.

siz bir an önce avukatınızla iletişime geçip süreci takip edin. sözleşme yenileme tarihini kaçırmadan dava açın. herkes kiracılarından kurtulmaya çalıştığı için epey bir dava yükü var. süreç biraz uzun o yüzden.
  • nawar  (01.09.22 19:02:48 ~ 19:22:09) 
siz hala bu ev için avukat bulmadınız mı yahu... telefonda konuşmuştuk, o zaman da anlattım diye hatırlıyorum.

1 ay içerisinde ihtar çekmek yetmez. o ihtarın ev alındıktan itibaren 1 ay içinde kiracının eline geçmesi gerekir. geçmediyse 6 aylık süre vermenin bir anlamı kalmaz. sözleşme sonunu beklemeniz gerekir o durumda.

davayı açın, kiracılar başka türlü çıkmaz. sözüne güvenmeyin. madem söz veriyor yazılı tahliye taahhütnamesi isteyin. veremiyorsa çıkmayacağı bellidir zaten.
  • adwokat  (01.09.22 20:38:23 ~ 20:41:14) 
@adwokat, evet konuşmuştuk, ama buradan bulamadık henüz. Bulduğumuz avukatlar sizin gibi uzaktaydı ve oradan bulun dediği için biz şimdilik kendi yapabileceğimiz kadarı için tavsiyelerle ilerledik.

Biz ihtarı 1 ay dolmadan çektik ve eline 1-2 günde geçti zaten halen 1 ay içindeydik. Onun da bilgisini almıştık.

Şimdi tahliye için Didim'de avukat bakıyoruz bakalım tekrar.
  • ananiyimioguz  (01.09.22 23:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.