[]

İntihar düşüncesinde olan birine yardım

Benden oldukça uzak bir şehirde yaşayan önemli bir arkadaşım intihar etmekten bahsediyor. Nasıl yardım etmeliyim?




 
acı çeken insanın bedeni açı çekmez, ölmüş birine bıçak soksan acı hisseder mi hissetmez. şu anda intihar etmek istemene sebep olan acıyı ruhun çekiyor ama sen intihar ederek bedenini öldürüyorsun. bedenin öldükten sonra bu acı geçmeyecek ruhun acı çekmeye devam edecek bunları düşün ve ertele sonra intihar etmene sebep olan şeyi nasıl sonlandırabiliriz bunu konuşalım.
Benim yazdığım şekil biraz sert gibi oldu sankı ama artık kendi dilinizle hafifleterek söyleyebilirsiniz.

Tam ismini ve alanının hatırlayamadığım bir profesörün konferansına katılmıştım da orda anlatmıştı.
Bir ablamız var 99 depreminde eşini eşi istemediği halde zorla düzce'ye düğüne götürüyor o gece depremde eşi ve çocukları vefat ediyor. Kadın intihar edecekken danışmanı olan profesörü arıyor. Profesör aşağı yukarı yukarıda yazdıklarımı söylüyor ve ablamız intihardan vazgeçiyor hatta kısa süre sonra hiç gidemediği eşi ve çocuklarının mezarını ziyaret ediyor.
  • metos  (01.09.22 15:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.