[]

Başkasının passoligi ile maça gitmek

Ben maç hastasıyım. Mesela kendi üzerine Beşiktaş, babam üzerine Galatasaray, annem üzerinede fenerbahçe kartı alsam,onların üzerine alınan biletlerle maça girebilir miyim +

Prosedürde girilmediğini biliyorum fakat gittiğim maçlarda gişeler tıklım tıklım olduğu için kimsenin bunu önemseyeceğini düşünmüyorum bileti okutup girdikten sonra.

Ayrıca mesela bir örnek vermek istiyorum. Geçen sene başakşehir - Galatasaray maçına gittim, normalde Galatasaray logolu kartla yani gs taraftarı girmemesi gerekiyordu ama yanımdaki 3 kişi bildiğin gs'yi destekliyordu. Bunlar nasıl girmiş olabilir ki?
Kesin onlarda böyle bir nane yapmışlardı.

 
ikinci soru için özel bi karar yoksa (mesela gergin maçlarda karar çıkıyor falan), bilet kaldıysa, ev sahibi takım isterse biletleri herkese açık olarak satışa çıkarabiliyor. ama ben nadir gördüm bunu.

**

ilk soru için bilemiyorum gittiğim en kalabalık maçta bile mümkün görünmüyordu, kisme garanti veremez, her maç ayrı ayrı denemek lazım, kontrol gelirse, turnikede güvenlik varsa imkansız.
  • patronaj1  (01.09.22 13:12:34) 
Eger degismediyse sistem, bir kisi birden fazla kulup karti cikartabiliyor. Mesela Basaksehir macindakilerin Basaksehir karti da vardi ve oyle girdiler, veya GS kartlari yoktu sadece Basaksehir veya baska bir kulup kartiyla girdiler.

Bu sistemin degismedigini varsayarsak, baskalari uzerine kart alip girmeye calismak yerine kendi adiniza kart alip girebilirsiniz.
  • feranbr  (01.09.22 13:30:07) 
pasolig ilk çıktığı zaman bunu yapmıştım ben. abimin kartıyla fenerbahçe maçına girmiştim bir kaç kez. görevli farklı kişinin kartı olduğunu anlamıştı ama kimliğimi vs gösterdikten sonra geç demişti. ama bence bugün gerçekleşmesi çok zor.
çünkü birden fazla aşamada kart okuma yapılıyor artık. ilk sene herkes için yeniydi sistem ve bu şekilde yapanlar oluyordu. görüyordum. artık kimseyi almazlar bu şekilde.

4 büyük takımlar güncel olarak şöyle yapıyor; kendi logosunun oldugu pasolig kartlar dışında maç günü alınan(kalırsa alınabilen) biletlerde diğer tüm pasolig kart sahiplerine açık oluyor. (başka takımlar veya tff logolular) böylece giriş yapabiliyor.

geçmiş senelerde farklı uygulamalarda oluyordu. veya maça göre farklı uygulamalarda oluyor. takım bu maça sadece kendi logolu pasoligi olanlar girebilir diyebiliyor. tamamen takımlar belirliyorlar bu şartları.

bir kişi farklı takımlara ait pasolig üyeliği oluşturabiliyor. mesela benim hem fb hem başakşehir hem de kasımpaşa için mevcut. arkadaşlarınız bu şekilde giriş yapmış olabilirler veya yukarıda bahsettiğim gibi o maça ve maç gününe özel ev sahibi takım gslilere de giriş hakkı tanımış olabilir.
ayrıca takım tutmayanlar içinde tff logolu pasolig kart da çıkarabilirsiniz ama bazı maçlarda yukarıda dediğim gibi bilet alamayabiliyorsunuz takım sadece kendi taraftarlarına açıyor sistemi.
  • ezkaza  (01.09.22 13:48:32) 
Bu sene 3-4 kez kombine devretmeden qr ile sahaya girdik. Çok kalabalık oluyor görevliler dikkat etmiyor.


  • westblack  (01.09.22 16:58:20) 
şimdiye kadar gittiğim hicbir maçta fotografim ya da kimlik bilgilerim ile bir eşleştirme yapilmadi.


  • sparkle kiddle  (01.09.22 20:19:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.