[]

Bilgisayar

Merhaba,

Mimarlık fakültesi mezunuyum ve yüksek lisans yapıyorum. Bilgisayar almayı düşünüyorum. MacBook kullanan var mı? Nasıldır? Programları kaldırır mı? Aynı anda birden fazla programın çalışması durumunda donup yavaşlar mı?
Aynı fiyata başka bir bilgisayar alsam daha mı mantıklı olur? Aklımda dell vardı ama Türkiye’den çekilmiş. Bilgisayarda sıkıntı olması durumunda orijinal parça bulma sıkıntısı olacak diye vazgeçtim. Asus N7400 istiyordum ama güvenli satıcı bulamadım.

Yardımcı olabilir misiniz? :)

 
www.apple.com

2400 dolara bunu 32gb ram'le alırsan sanıyorum ki çalıştıramayacağın şey olmaz. tabi kullandığın yazılımın macos sürümünün olduğundan emin olman lazım. 3ds max yok mesela.
  • alperz  (01.09.22 11:16:49) 
m1lı herhangi bir macbook al rahat et


  • jelly bear  (01.09.22 11:21:07) 
Öncelikle hangi programları kullanacaksın ve onların mac versiyonu var mı ona bak. Eğer lazım olan programlar mac'te varsa ve kullanabileceksen mac deneyebilirsin, ama yoksa veya kullanan kimse yoksa tanıdığın mac macerası hüsran olabilir.


  • roket adam  (01.09.22 11:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.