[]

ehliyete el konması

dun gece polis kontrolünde 51 promil alkol tespit ettikleri icin ehliyetime el koydular. gece boyunca iki bira icmistim, en son birayi da polis kontrolünden 2 saat önce icmistim. 51 promil cikmasi mümkün degildi, polis ben anlamam deyince hemen hastaneye gittik, kan tahlili yaptirdik, 10 promil cikti alkol seviyesi. simdi sulh cezaya basvurup ehliyeti geri almaya calisacagiz ama en az iki ay sürer dediler. bizim bu işi daha kisa sürede halletmemiz mümkün mü? bu sürec nasil isliyor, var midir başina böyle bir sey gelen?




 
Mümkün değil derken? 51 promil çıkmış işte. Gir bira markasının sitesine adamların orada tablosu hesaplamasi vs var. Her bira ayni promilde olmayabiliyor ve her insan bir değil. Mümkün değilmiş. Alkollü araba kullanmak mümkün ama.


  • Amory Lorch  (01.09.22 11:05:46) 
kan tahlili diyorum, 10 promil cikti diyorum. aradan süre gecti diyorum. soruya yanit vermeyecekseniz niye degerli vaktinizi harciyorsunuz?


  • tadellesever  (01.09.22 11:07:01) 
bu haber 2020 tarihli, simdi ehliyeti polis geri vermiyor, mahkemeye dilekce veriyormus ve bekliyormussunuz ama o halde bile en erken 2 ay sonra alirsiniz dediler. ehliyet olmadan işe gidemem, sehrin disinda yasiyorum, markete gidemem. acil bir durum olsa hastaneye gidemem. arabayi teslim etmek icin alkolsuz birisi gelsin, ona teslim edecegiz arabayi dediler. yoldan gecen birisine sorduk, alkol almadim ben imza atarim tutanaga dedi. işten cikmis evine dönen adamın 56 promil alkolu cikti, adam mümkün degil, bütün gün işteydim, ciktim evime gidiyorum, alkol almadim diyor, polis 56 promilin var, alet yalan mi söyleyecek diyor. belli ki alet yalan söylüyor.


  • tadellesever  (01.09.22 11:14:23) 
Yarım bardak bira alınsa bile promil sınırı aşılabilir en iyisi alkollü trafiğe çıkmamak bildiğim kadarıyla kan tahlili olmamdan ehliyete el konulan atacağına dair emsal kararlar var bu emsal kararlar üzerinden itiraz edebilirsiniz bu arada yakın zamanda ehliyet affı bekleniyor kulis bilgisi olarak


  • beemaker  (01.09.22 11:24:34) 
sevgili beemaker, ben kendimi anlatamiyorum herhalde. ilk kez alkol almiyorum, cevremde de alkol icmeyen kimse yok ve bu hikayelere aşinayiz. bu sebeple, alkol aldıktan hemen sonra yola cikmadim, 2 saat bekledim, bu arada cay kahve bolca su ictim. söyledigim gibi, kan degerleri 10 promil gösteriyor, yoldan cevirip yardim istedigimiz kisinin 56 promili cikti, adam yemin ediyor calisiyordum isten dönüyordum diyor. motosikletli birisini durdurdular biz evraklari doldururken, 246 promil cikti, adam ictigini inkar etmiyor ama 246 promil cikmasi icin bir sise votka devirmem gerekiyor, bir duble raki ictim sadece diyor. polisin hata yapmis olmasi ihtimali nicin size bu kadar zor geliyor. kaldi ki benim sorum şu, ben hakliyim, hastane raporu var elimde hakliligimi kanitlayan, simdi ehliyetimi geri alacagim, bunu nasil alirim. soru bu, nicin icki ictigim, alkollü trafige cikmak üzerine ahlakci uyarilar falan degil. soru belli, soruya cevap lazim. bu duyuru niye böyle bir yer oldu yarabbim.


  • tadellesever  (01.09.22 11:31:24) 
Belli ki cihazin kalibrasyonu duzgun degil. De kime neyi ispatliycan. Burokrasi uzun suruyor hakli olsan bile.


  • brkylmz  (01.09.22 11:41:27) 
Tadellesever ben yukarıda yazmıştım aynı şeyi tekrar ediyorum bu konuda emsal kararlar var itiraz edip ehliyetinizi geri alabilirsiniz bu işlemler biraz zaman alır fakat en azından ceza ve sabıkanız silinir bunun için bir avukatla çalışın ya da bekleyin ehliyet affı çıkacak


  • beemaker  (01.09.22 11:59:07) 
Kalibrasyonu bozuk +1
İyi bir avukatla konuşun. Makul sebepler göstererek hızlandırmak mümkün olabilir. Emniyete gidip dilekçe vermek istediğinizi söyleyin. Doğru ve vicdanlı yetkiliyi bulursanız alırsınız bence. Dilekçeyi işleme koymamak için vermeleri de olası.

  • spankenstein  (01.09.22 16:36:28) 
bugun sulh cezaya dilekceyi verdik, en az bir aydan once yanit beklemeyin, ortalama 2-3 ayi buluyor dediler. bir avukat arkadasla konustuk, hakimin kalem memurunu ayarlarsaniz daha kisa surede olur yoksa bu yogunlukta zor dediler. bir polis tanidik ile gorustuk, polisin ustunde cok baski var, ilk bulduguna ceza yazmaz ve mesaiyi belli bir miktar cezanin altinda tamamlamazsa amirden firca yiyor. kalibrasyon bozuktur ama zaten polis de biliyordur bozuk oldugunu umursamaz dedi.

hulasa olur da sonraki gunlerde birisinib ihtiyaci olursa diye yaziyorum. eger alkol kontrolunde sinirda cikar ve birkac promil ile ehliyetiniz alinirsa vakit gecirmeden hastaneye gidin. ilk bir saat icinde kan tahlili verirseniz iyi olur. doktorun soyledigine gore kan tahlili daha guvenilir sonuc veriyor (cezayi yazan polis hastameye gitmeyin daha yuksek sonuc cikiyor diyerek bizi yanlis yonlendirmisti). ilk bir saati gecince her saat basina 15 promil.konarak hesaplaniyor. kan sonucunuz cikinca bir avukat size dilekce veriyor polisin olcumunu ve kan sonucunuzu sulh cezaya veriyorsunuz. bir tanidik varsa elden takip ediyor, yoksa bizim gibi birkac ay bekliyorsunuz.
  • tadellesever  (01.09.22 19:51:58) 
benim ehliyetime de 3 gün önce alkollü olmamama rağmen 53 promille el koyuldu. Hemen hastaneye gittim raporu aldım ama ne kadar baklemek lazım?


  • silmarillion  (24.11.22 13:50:25) 
bizim geri almamiz 2 ayi buldu, il emniyet müdürüne bir telefonla ulasabilecek gücü olan birisinin soförünün ehliyeti yüzüne ve ellerine kolonya sürdügü icin alinmisti, onlar araya birilerini soktu, 20 günde alabildiler.


  • tadellesever  (26.11.22 13:39:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.