[]

bu nasil olabiliyor?

www.bolugundem.com

emniyete teslim edilmis, yaptigi delillerle ispatli ustelik cocuklar da sikayetci olmus daha once. buna ragmen neye dayanarak serbest birakiliyor? gercekten bir seyleri yanlis anlamis oldugumu umuyorum alenen hem de cocuga karsi islenen bir suc var ortada ve suclu emniyete goturulup bir cay ikram edilip serbest mi birakiliyor? olayin politik kismini sormuyorum ama adli olarak bu nasil mumkun olabiliyor? bunu da hapse atmiyorlarsa kimi atiyorlar?


 
Serbest bırakılmak ile beraat etmek arasında fark var. Bu kişi serbest bırakılmış, beraat etmemiş. Muhtemelen hakkında dava açılacak. 70 yaşındaki dedenin kaçma ya da delilleri karartma şüphesi olmadığı için tutuklanmasına gerek görülmemiş. Tutuklanma ile hapis cezası alma arasında da fark var. Bu kişi suçu sabit görülürse hapis cezası alabilir. Daha sonra infaz kanununa göre cezasını çeker. Ne kadar ceza alır, bunun ne kadarını yatar, yaş haddinden dolayı ev hapsi mi olur buna mahkeme karar verir.

Burada aslında absürt olan (güncel olduğu için bu örneği veriyorum) Gülşen'in jet hızıyla tutuklanması ve sonrasında ev hapsine çevrilmesi. Gülşen bu 'suçtan' ceza alsa bile yatarı yok. O yüzden tutuklu yargılanması zaten komedi. Ama burada asıl olay Gülşen'in kaçma ya da delilleri karartma şüphesinin olması değil. İktidarın 'imam hatiplere dil uzatanı jet hızıyla içeri tıkarız' sopasını tekrar göstermesi.

E peki ne oldu? Kendilerini bir kez daha dünyaya rezil ettiler. Bütün yabancı basın bu saçma olayı haberleştirdi.
  • himmet dayi  (31.08.22 18:58:41) 
Birini dikizlemek özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna giriyor sanırım. Tutuklama gerektirmeyen bir suç


  • beemaker  (01.09.22 01:47:44) 
@beemaker sadece dikizlemiyor ki ne yaptigi acik. ustelik pedofili, gerci bilmiyorum pedofilinin bir cezasi var mi bizim kanunlarimizda. amerikan filmlerinden asinayiz tabii ters kelepcelere bizde de oyledir, oyle olmasi gerekiyor diye dusunurdum hep, hayret vallahi.


  • in vino veritas  (01.09.22 09:51:46) 
Şu anda ancak adam öldürenler ve muhalifler içeri giriyor. Bunun dışındakiler çok zor. Dışarda yanınızdan geçen birinin birden fazla sabıkasının olma ihtimali çok yüksek. Pandemi affı sonrası salınan bir güruh da var.


  • jazzabel  (01.09.22 10:31:23) 
in vino veritas, bu hangi suça girer bilmiyorum ama tutuklama gerektirecek bir durum yok ortada. Ayrıca bu durum pedofili değil pedofili çok farklı bir şey ve nadir görülen bir durum burada temas söz konusu değil durumdan çocukların haberi olduğunuda bilmiyor. Ters kelepçe her suça uygulanan bir durum değil.

jazzabel, yanlışınız var iftira ile, delilsiz kanaatle içeride olan binlerce insan var hatta Türkiye'de bireysel uyuşturucu kullanımına bile 10 yıl üzeri mahkumiyet veriliyor cezalar çok ağır ayrıca daha yeni AYM başkanı yargılamaların %52 sinde hak ihlali olduğunu açıkladı yani bu devletin adaleti sağlayamadığını içeride binlerce masum mahkumun olduğu anlamına gelir. Türkiye mahkum ve tutuklu sayısında dünya birincisi sistem herkesi içeri atmak ucerine kurulu bir de siz işin iç yüzünü bilmeden tam tersi olduğunu düşünüyorsunuz. Kimse muhalif olduğu için turuklanmıyor
  • beemaker  (06.09.22 01:14:17) 
@beemaker, isin hukuki kismini bilmiyorum ama cocuklara bakarak kendini tatmin etmek pedofili sayilmiyor mu gercekten? bir de muhalif oldugu icin tutuklanmiyorsa gulsenin tutuklanma gerekcesi tam olarak neydi? ya da atiyorum umitcan uygunun tutuklanmasi icin 2 kadini daha öldürmesi gerekti mesela, oradaki tutuklanmama (en azindan gozaltina alinmama) gerekcesi neydi?

sinirli sekilde duyuluyor okununca yazdiklarim ama kör muhalefet gozluguyle degil degil, gercekten merakimdan soruyorum. bunlara en basindan beri isin ic yuzunu bilen birinin yorumunu merak ediyordum siz yazinca sormak istedim.
  • in vino veritas  (06.09.22 11:24:04) 
amerikan filminden aşinasınız?
pedofili: psikoseksüel bozukluk(dsm-5)
amerikadaki şey: sex offender
tc kanunlarında: cinsel taciz ve cinsel istismar
bu olayda vücut dokunulmazlığının ihlali yok denmiş: cinsel istismar değil.
cinsel tacizin tarifi de şu,

"Örneğin, mağdur çocuğa cinsel amaçla “bacaklarına dokunayım mı” demek cinsel taciz, herhangi bir şekilde dokunmak ise sarkıntılık suretiyle cinsel istismar olarak kabul edilir." - barandogan.av.tr

"Cinsel taciz, kişinin vücut dokunulmazlığı ihlal edilmeden, cinsel yönden rahatsız edici söz ve davranışlardan ibarettir. Mağdurun, fail tarafından rahatsız edilmesi bu suçun maddi anlamda gerçekleşmesi için yeterli olacaktır." - agahhukuk.com
  • comp  (06.09.22 11:59:54) 
@comp, bu aciklamalara gore yapilan sey cinsel taciz olmuyor mu peki?


  • in vino veritas  (06.09.22 12:04:21) 
bilmiyorum
c. taciz için, olay esnasında o kişiye seslenmek, onun görüş alanına girmek vs gerekiyor üssteki tanımlara bakılınca
mahkeme bu olayı taciz'e dahil edebilir, bilmiyorum
vidyoyu da izlemedim, izlemek istemiyorum, anlattığınız kadarıyla konuştum
  • comp  (08.09.22 16:25:40 ~ 16:28:09) 
@comp, cocuklar sapik herifi videoya cekmis hemen yan kabindeki tuvaletten delikten bakiyor adam cocuklara, ne yaptigini tahmin ediyorsunuzdur. %100 taciz olmali bu.


  • in vino veritas  (10.09.22 12:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.