[]

iletişim kurmayan ev sahibi?

daha önce fikir alamamıştım tekrar sormak istedim.

bir eylül de kira zammı yapılacağı halde kendisi halen arayıp bir talepte bulunmadı.

%25 yasal zam yapıp aramayı düşünmüyorum fakat bu oranla kira muhitin çok altında kalacak. evden memnun olduğum için bir sorun da çıksın istemiyorum.

konuşmadan kiraya zam yapıp geçsem iki gün sonra arayıp kime sorup zam yaptınız der mi acaba? belki de unuttu o zam ayını.

eğer yasal orana razı olduğu için aramadıysa da bu sebeple ben arayıp daha fazlasını vererbilirim demek ister gibi aramak istemiyorum.

bu sebeple huzursuzum. siz ne dersiniz?

 
%25 yap. arayıp kime sordun derse "yasal yapılabilecek en yüksek zammı yaptım" dersin. 10 yıldan uzun süredir aynı evde oturmuyorsan ev sahibinin yapabilecek bir şeyi yok. 5 yıldan uzun süredir oturuyorsan da kira tespit davası açabilir en kötü ihtimalle. bu durumda bölgedeki evlerin değerinin biraz daha aşağısında bir kira tespit edilir. iki taraf için de bağlayıcı olur.


  • himmet dayi  (31.08.22 18:46:29 ~ 18:46:36) 
bencede %25 yap yolla, zaten farklı fikri olsa arardı emin ol


  • kurcalamabozarsin  (31.08.22 19:06:11) 
diger bir teori: cok daginik bir insan veya oyle bir donemden geciyor ve haberi yok/unuttu. maksimum zammi yapsan her turlu sorun cikmaz gibi, ben olsam zamsiz yatirirdim o resmi bir sekilde zam yapana kadar ahahaha.


  • hot potato  (31.08.22 19:38:02) 
Adil olmak her zaman kazandırır.
Yerinizde olsam ben arar ve görüşürdüm.
Mevcut raiç kiralar ile %25 zam yaptınca çıkan rakamın ortalaması civarında bir kira önerirdim.

Böylece hem adamı mağdur etmez
hem de eski kiracı olmanın avantajını da kullanmış olurdum.
  • mhm  (31.08.22 19:49:22) 
Bizim kira bölgedeki kiraların altında kalıyordu biraz. Ev sahibi arayıp zam talep etti. Normalde %25 yapsak yine bi tık altta kalıyordu, o yüzden bölgedeki kiraları da göz önüne alarak, bizi fazla zorlamayacak ama %25in üstünde olacak şekilde zam teklif ettik, ev sahibi de kabul etti.


  • gallienus  (31.08.22 22:45:58 ~ 22:46:26) 
Eksik yazmışsınız daha önceki yazımızda 5 yıllık akdinizin bittiğinive kira ücretinizin rayiç kıymetin altında kaldığını yazmıştınız bu durumda tarafların kira tespit davası açma hakkı bulunuyor bu durumda yüksek ihtimal dava aleyhinize sonuçlanır tavsiye sormuşsunuz size tavsiyem mevcut kira ücretiniz seviyesinde kira ücretlerinin bulunduğu bir semte taşınmanız


  • beemaker  (01.09.22 01:53:36) 
%40 yap geç


  • bir soru sorcam  (01.09.22 09:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.