[]

Televizyon kurulumunu kendim yapmak istiyorum servis yüksek ücret istiyor

sunny 2300 tl ye aldığım televizyon için 230 tl kurulum ücreti istiyor. Yüksek bir ücret değil mi ?

Elektronikten az çok anlıyorum. Şimdi bu kurulumu yetkili servise yaptırmak yerine kendim yaparsam ne gibi risklerle karşılaşırım ? Misal televizyonda kırık var ya da arıza var servis hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmez mi ? eğer böyle bir durum varsa kanıt olması açısından kutu açılımını videoya çeksem olur mu ?


 
@aman üstüme geliyorlar

Kendin kutuyu açarsan üründe bir hasar yoksa garanti devam ediyormuş burdaki tek olay panelde kırık vuruk çatlak gibi bir sorun olması.
  • joehigashi  (31.08.22 17:53:43) 
Bu tip cihazlarda garanti belgesini kurulumu yapan yetkili servis onaylıyor. Yetkili servis kurulum yapmazsa @aman üstüme geliyorlar de dediği gibi cihaz garanti kapsamı dışında kalıyor.

Kurulum bir yana ambalajı bile açmamanız gerekiyor.

Ama ilk defa bir yetkili servisin kurulum için ücret talep ettiğini duydum. Bir yanlış anlaşılma olmasın.
  • Mirket  (31.08.22 17:57:24) 
ilk defa yetkili servisin para istediğini duydum +1

ambalaja dokunmayın bile. kırık olur bir şey olur size kalır sonra.
yetkili servis yapsın her şeyi. ama siz aldığınız yere yetkili servisin ücret istememesi gerektiğini söyleyin.
  • teritori  (31.08.22 18:00:27) 
genelde 43 inçten büyük olanların kurulumları ücretsiz. altında kalanlar ücretli. sorularınızı müşteri hizmetlerini arayarak en sağlıklı bilgiye ulaşabilirsiniz.


  • dedim ben sana  (31.08.22 18:00:34) 
"Yetkili servis dışında müşterinin ürünü açması halinde herhangi bir garanti dışı kalma durumu söz konusu değildir."

Şeklinde bir ibare var sitede. Birde 43 inç üstü televizyonlarda kurulum ücretsizmiş.

Kurulumun ücretli olduğunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Ben ürünü alırken 100 tl hadi 130 tl isterler diye almıştım 230 tl talep edilince çok şaşırdım.

Bu arada sunny ile de görüştüm yapılacak bir şey yokmuş kendileri ücreti belirliyormuş ve servisler uyguluyormuş.
  • joehigashi  (31.08.22 18:00:47 ~ 18:03:40) 
paketi açarken video çek. kargo kaynaklı kırık varsa üzerine soğuk su içersin.


  • mr.goodcat  (31.08.22 18:43:17) 
Kutuyu üstten değil de alttan aç, temiz ve güzel aç, maket bıçağı kullan. Koliyi kesme bantı kes.

Tv dikkatlice çıkar, kırık yoksa devam. Bir sorun varsa geri koy kutuya, alttan bantla güzelce, servisi çağır üstten açıp çıkarırlar %99.
  • John Bloor  (01.09.22 15:47:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.