[]

uetrc - bu garip sms nedir?

kardeşimin cep telefonuna ekte göreceğiniz şekilde ne olduğunu anlamadığım ve kim olduğunu bilmediğim bir telefondan mesaj geldi. güvenlik için mesajı yanıtlamadık ve ilgili telefonu da geri aramadık. bu bize gelen yanlış mesaj kime gönderilmiş ya da ne ile ilgili olabilir?

not: başlığa uetrc yazdım ki, eğer aynı mesajı alan biri olursa aramalarda bu konuya ulaşabilsin istedim.


 
Yanlış değil, size gönderilmiştir. Merak edip o linke tıklayınca telefonunuz bir hoş oluyor. Bir süre sonra burada 'Banka bilgilerimi ele geçirmişler' başlığı açmanızı gerektirecek gelişmeler olabiliyor.


  • Mirket  (31.08.22 17:47:28) 
phishing denemesi. tıklamayın.

not: altımdaki "uzman" arkadaş yalnış bilgi vermeyin falan demiş. https olmayan ve bu protokolü kullanmayan her link güvensizdir. bunun gibi "uzman" arkadaşların lafına güvenip de tıklamayın. tıkladığınız andan itibaren telefonunuzun arka planına sızması içten bile değil. örnekleri mevcut.
  • false pretension  (31.08.22 18:02:51 ~ 20:32:59) 
tiklayinca bir sey olmaz korkmayin bu kadar, yanlis bilgi de vermeyin. buradaki olay aslinda cok acik ama yine de anlatayim. sanki bir coin sitesinde uyeliginiz var ve bakiyesi kabarikmis. o id sifre ile siteye giris yaptiginizda sizden beklenen tum parayi cekebilmeniz icin adamlara para ateslemeniz. kisaca dolandiricilik.


  • nibba  (31.08.22 18:10:26) 
Hey millet, yanıtlarınız için çok teşekkürler. Zaten dolandırıcılıkla ilgili olduğunu ben de tahmin ettiğimden tıklamamıştım ama bir açıklama da getirememiştim. :) Bu konunun burada arşivde kalmasını istediğimden gerekli açıklamalarınız bu konuda tereddütte olanlar için yol gösterici olacak. Sevgiler :)


  • graphytube  (31.08.22 18:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.