[]

vlog için kamera

Basit bir hobim için kamera ihtiyacım mevcut. sadece ellerimi çekecek, tripod üstünde sabit kalacak. yalnız merak ettiğim konu, bazı youtube benzer videolarında video çok akıcı ve net. bunun sebebi yüksek çözünürlük ve yüksek kare oranı mı? yani 60 fps ya da 120 fps, 2k bir kamera mı almalıyım?




 
youtube videoları genelde 60 fps olur. netlik için de kaliteli 1080p yeter. 1080p üstü ekran kullanan az zaten.

geri kalanı kamera kalitesi.

120 fps ağır çekim için gereklidir normal videolarda kullanılmaz.
  • jelly bear  (31.08.22 14:06:26) 
120 frame genellikle hızlı çekip 60 ya da 30 frame'e düşürerek yavaş oynatmakiçin kullanılıyor.

Bahsettiğiniz akıcılık 60 frame olmasından kaynaklı. Normalde sinematik görüntü için istenmeyen bir şey bu fakat vlog, haber ya da aksiyon çekimleri için güzel duruyor 60 frame.

Çözünürlük hala kağıt üzerinde kalabilen bir şey 4k yazması ve 4k çıktı vermesi çok zor değil bi kameranın ama sensörü tırtsa sonuç 8k da olsa çok bişey ifade etmeyecektir. Yalnızca 4k olmasına takılmayın karşılaştırmalı video örneklerine bakın mutlaka.

Tripotta sabit masadaki elleri çekecekse hem biraz bütçe dostu olmasından hem de geniş açısından dolayı aksiyon kamera düşünebilirsiniz aslında (boyutu da minnak olduğundan işinize gelecektir, dslr ile masada yaptığım tamiratı çekmeye çalışırken kameraya çok çok ağır küfürlet etmişliğim var ekstra zorlaştırıyor işi :D ufak kamera ve tepeden mount işinizi çok kolaylaştırır). Tabi kese ağzını açarsanız güzel bi dslr alıp ona da geniş açı objektif takabilirsiniz çok daha da iyi sonuç verecektir ama basit hobi yazdığınız ve bütçe belirtmediğiniz için olabilecek en hesaplı çözüm geldi aklıma ilk.

~co2s2 çok haklı en azından ucuz bi softbox, soft şemsiye ve kamera/telefonu tepeye astıracak bi tripod daha mantıklı yatırım 3 4 bine kadar alacağınız video kamera (sıfır) 5 senelik bi telefonun kamerasından fersah fersah iyi olmayacak şu durumda.
  • hedep  (31.08.22 14:08:30 ~ 01.09.22 00:31:58) 
ortalama üstü bir telefon yeterli gelecektir aslında. önemli olan telefonun sabit durması ve yeterli ışık kaynağınızın olması. ben olsam bir tripod ve ışık alarak işe başlarım. eğer telefon yeterli gelmezse bir aksiyon kamerası işinizi görecektir.

ortalama bir kamera ile düzgün ışıklandırılmış bir sahneyi çekin, bir de üst seviye bir kamera ile ışığı kötü sahneyi çekin. ortalama kamera ile çektiğiniz düzgün ışıklandırılmış sahneyi daha çok beğeneceksiniz.
  • co2s2  (31.08.22 14:15:55) 
Cevaplar çok aydınlatıcı olmus çok tesekkur ederim. aksiyon kamerası düşünmeye başladım. Aslında tam istediğim boyutlarda. Gopro bildiğim kadarıyla en iyisi ancak fiyatı baya var. Yine aksiyon olup bu senin ısını görür dediğiniz model var mi?


  • o kadar da degil aga  (01.09.22 07:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.