[]

köpek sahipleneceklere hap bilgiler

selamlar, bir haftaya kadar bir terrier kirmasi sahipleniyoruz. henüz 4 aylık, belirli komutlari anliyor ama tuvalet egitimi tam verilmemis. daha önce evde hayvanla yaşama deneyimimiz var, kisa bir süre de bir tanıdıgın köpegine göz kulak olmustuk. simdi internetten egitim ve bakim videolari izliyoruz, nasil davranacagimizi ögrenmeye calisiyoruz. ama bir terrier ile evini paylasanlarin tüyolarına ihtiyacimiz var. neler yapalim, neye dikkat edelim, evde köpegin ihtiyaci olabilecek neler alalim? hülasa, ancak yaşayanın bilecegi ipuclari verebilirseniz cok seviniriz.




 
öncelikle 4 aylık köpekten tuvalet eğitimi beklemeyin. 1 yaşa kadar tuvalet eğitimi tam oturmaz o yüzden eve yapacaktır bu konular sizi sinirlendirecekse baştan bunu bilin ki daha sonra bu tuvaletini öğrenemedi diye vazgeçmeyin çocuktan.
8-9 aylığa kadar sizi dişleyecektir de onu da bilin, insan nasıl elleri ile dünyayı tanıyorsa köpek de ağzı ile dünyayı tanır. O yüzden eliniz, ayağınız, evdeki yastık, koltuk vs her şey onun için etkileşim unsurudur

kablolar ortada durmasın, oral döneminde olacağı için en büyük risk açıkta duran kablolar.
Eve gelince kafes eğitimi mutlaka verin. Kafes kötü bir şey değil, kafes alanı onun kendi güvenli alanı olacak. Hem de tüm evin ona ait olmadığını bilmesini sağlayacak, Ayrıca eşya parçalamasının da önüne geçersiniz.

birlikte uyumak genelde hiyerarşiyi bozduğu için pek önerilmez ben başlarda yatağıma alıyordum, büyük ırk olduğu için sonrası zor oldu artık almıyorum

Bunun dışında köpeğin ihtiyacı olacak bir şeyi yok. Tuvalet eğitimi olmayacağı için ped koyacaksınız, pedi de kafese koyabilirsiniz ancak mama kabı sürekli ped ile yakında durmasın.

evde yalnız kalması için eğitim mutlaka verin. Tabii önce en az 3-4 gün full birlikte geçirin sonra 1-2 saat aralıklarla yalnız kalsın. Evde yalnız kalınca sürekli havlayan bir köpek olmasın :)

Oral döneminde olduğu için oyuncaklar alabilrisiniz. Çok para vermenize gerek yok, dandik peluşlar vs bile yeterli hatta pet şişenin içine 3-5 mama atıp, üstüne delikler açıp onu da verebilirsiniz hem mental hem fiziki olarak yoracaktır.
  • croswell  (31.08.22 09:57:07 ~ 09:58:43) 
4 aylik kücük köpekten beklenir aslinda tuvalet egitimi. Benim köpegim de terrier (ama büyük irk, Airedale) ve büyük irk daha yavas gelismesine ragmen, tuvalet egitimi vardi. Tabii ki eriskin köpek gibi olmayacak. Size isaret verecek muhtemelen tuvalete cikmadan once. Bizimki kapiya pati atiyordu. Ped vs. ben istemem evimde. Kedi degil bu. Ayrica kopekler icin yasadigi alana pislemek sorun.

- Halilari kaldirabiliyorsaniz kaldirin. Sifir hali.

- Uyuyacagi yeri ilk günden gösterin. Köpegin kösesi, sürekli onunden gecilmeyen sakince bir yer olmali.


- Asla extradan havlatmayin. Kücük irklar sürekli havlamaya daha yatkin.

- Egitim vermeye ilk haftadan baslayin. Komut ogretmeyi ciddiye alin. Imkaniniz varsa hemen bir trainer ile randevu ayarlayin.

- Ne kadar sakin kalirsaniz o kadar iyi. Bagirarak sevmek, viyaklamak yok. Sürekli kucaginiza da almayin ve sürekli kopege dokunmayin. Kopekler oyuncak degiller. Evde huzura da ihtiyaclari var. Yoksa ne yalniz uyur ne de evde tek kalir... Kendi kendine sakinlesmeyi ogrenemeyen kopek sahibine iskencedir.


- Ergenlik kapida. Sizi zor günler bekliyor. Ergenlik evresine kadar ne kadar cok sey ogrenirse o kadar iyi. Tüm ana komutlari ogretin. Sürekli tekrar yapin.

- O inat. Siz daha da inatci olmayi unutmayin. Hayir hayirdir. Asla bir kerelik de olsa sinirlari degistirmeyin.

- Kopek yatagi, iyi 2 tane mama kabi. Disarida kullanmak icin battaniye. (Cafede vs direk ustune oturtun ve onu odullendirin. Ileride cok isinize yarayacak. Ben 4 aylikken sahiplendim ve simdi her yere yanimda goturebiliyorum kopegimi. Saatlerce masanin altinda yatiyor.) Dislerini temizlemesi icin kemik vs. gibi cubuklar. (Ayrica kemirmek stres attiriyor.) Kong. Evin icinde gögüslük, tasma vs. kullanmayin.
  • buf-e kür  (31.08.22 10:58:35 ~ 11:03:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.