[]

Google Drive, tarayıcıda Excel kullanımı

Merhaba, excel dosyalarımı google drive üstünden tarayıcıda kullanma kararı aldım.

Dosyada işlem yapınca otomatik kaydediyor zaten her harekette, fakat dosyayı kapatıp açınca kaldığım hücrede değil de, A1 hücresinden başlıyor dosya tarayıcıda.

Bu şekilde her seferinde son işlem yaptığım hücrelere kadar gitmek büyük dosyalarda zor oluyor.

Bunun bir ayarı var mıdır? Ya da farklı bir ipucu bilen biri olur mu acaba?

Saygılar.

 
ctrl + ok işareti ile son hücreye gidebiliyor olmanız lazım. istediğiniz tam olarak bu değilse başka çözüm bilmiyorum malesef.


  • mustafakesekci  (30.08.22 17:15:07) 
ctrl + yön tuşları ile hızlı hareket edebiliyorum, ama bu şekilde bile son kaldığım hücreyi bulmak zaman alıyor ve yorucu.


  • John Bloor  (30.08.22 17:23:29) 
enteresan bir istek. her gun googledoc kullanan bir insan olarak bunun bir ayari oldugunu sanmiyorum. eger dosyayi sizden baskasi kullanmiyorsa son kaldiginiz hucreye bir anahtar kelime yazin. ornegin cukubik. girdiginizde ctrl F yapin ve o kelimeyi arayin.


  • supergirl  (30.08.22 21:45:11) 
sunu dener misin

gist.github.com
  • nibba  (30.08.22 21:56:01) 
@supergirl;

fikir iyiymiş, genelde tarihlerle işim olduğu için günün tarihini yazabilirim aramaya, aklıma gelmemişti bu. Teşekkürler.

@nibba; kodun başlığında yazan açıklama tam da benim istediğim şey aslında, ama bu kodu nereye yapıştıracağımı anlayamadım!

Sayfayı biraz daha kurcalayayım bakayım anlayabilecek miyim? Ya da biliyorsanız doğrudan tarif ederseniz sevinirim.

Edit: Kodun başlangıcından önce ne yapılacağını yazmışlar sanırım, dur bir okuyamaya çalışayım tarzancamla.
  • John Bloor  (31.08.22 12:12:17 ~ 12:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.