[]

TUS kursu ve kefillik

Yabancı bir arkadaşım (Azerbaycanlı) beni arayıp eşinin kuzeninin Türkiye'ye geldiğini, TUS'a gireceğini ve kursa yazılmak istediğini söyledi. Kurslar da artık uzaktan eğitim veriyorlarmış ve sisteme girip ders videoları izlenebiliyormuş. Lakin, bu çocuk yabancı olduğu için tc kimlik numarası yok ve bu yüzden sisteme giriş yapamazmış, birisinin tc kimlik numarasının olması gerekiyormuş. Gidip kursta imza atılacakmış. Ne alaka diye sorduğumda da sanırım videolar dağıtılırsa muhatap gösterilecek kişinin Türk vatandaşı olması gerektiği içinmiş gibi bir cevap aldım.

Arkadaşım da doktor ve eski bir arkadaş. Yardım edesim var bu yüzden ama affedersiniz g.t altına da gitmek istemiyorum çünkü bildiğimiz kefilliğe benziyor bu durum. Böyle bir şey duydunuz mu TUS kursları ile ilgili olarak ve siz olsanız ne yapardınız?


 
tus kurslari pahali olur hocam abim kursa girmisti. yalniz, ne alaka tc numarasiyla kurs mu olurmus hahahha, kusura bakma ama boyle sacma bi bahane gormedim. tus kursu koseyi donecek zaten niye tc numarasi istesin, bunu kefillige benzettim ben.


  • kadirulu  (30.08.22 09:24:51 ~ 09:25:59) 
Soruya cevap yazılmış görülüyor ama açınca bir şey yok, çok ilginç.


  • henchman  (30.08.22 11:29:47) 
ver ya da verme diyemem de tus dershaneleri türkiye sınırları içinde görüp görebileceğin en paranoyak kurumlardan. TUS kitaplarının çoğunda üç dört sayfada bir bu kitabın izinsiz paylaşılması yasal olarak suç olduğu gibi kul hakkına girmektir gibi cümleler yazar, online ders videolarında sen kayıt alıp paylaşırsan kim olduğun belli olsun diye ekranda TC kimlik numaran dönüp durur vs.

Yani evet TC istiyolardır muhtemelen çünkü dediğim gibi tüm videolarda ekranda TC kimlik numaran yazıyor paylaşım yapama diye. Ama verip vermemek sizin güveninize kalmış tabii ki
  • nundu  (30.08.22 12:19:03) 
Yabancı biri Tr de ikamet ediyorsa kimlik no alabilir. Belli bir süreden fazla tr de ikamet ediyorsa yabancılara TC kimlik no veriliyor, 3 ay olması lazım. Şantiye ziyareti yapan yabancı iş arkadaşlarım aldı mesela. Sizin TC no üzerinden girince kursu siz almış oluyorsunuz yani bu durum size ya da ona ilerde sorun yaratır mı bilmiyorum. Bir de kursa yabancı kayıt olması okay ise neden pasaport no ile kayıt okay değil.


  • ya volna  (30.08.22 13:47:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.