[]

motosiklet

motosiklete başlamayı düşünüyorum. amacım şehir içinde kullanmak. sadece ilçeden başka ilçeye giderken çevreyolunu kullanıcam. motosiklet için 50 bin lira, ekipmanlar için de 20 bin lira bütçe yeterli olur mu? 2. el alıcam motoru. yamaha ybr 125, ys 125, mt 125, mt25 tarzı şeyler bakıcam. öneriniz var mı? bu bütçe yeterli mi? gerçi ucuz diye başlamak istemiştim ama bir noktadan sonra bütçe arttıkça 200 bin altı araba mı alsam diye düşündüm.

ekipman olarak da
-kask
-mont
-dizlikler, sırtlık
-eldiven alıcam.

botlar vs. çok gerekli mi? birçok insan sadece kask takıyor.

 
full ekipman tabi ki her zaman daha iyi ama bot ve eldiven ben hiç kullanmadım. ilk motorunuz olacaksa scooter tavsiye ederim. viteslilerde zorlanabilirsin ve scooter daha konforlu.


  • mustafakesekci  (29.08.22 14:38:53) 
Bende full ekipman var ama bot çok nadir kullandm. Eldiven çok önemli diyorlar. Ben çoğu zaman kullanıyorum. Düşerken ilk temas el oluyor diyorlar


  • dlendam  (29.08.22 15:00:30) 
Lütfen motosiklet alma.tehlikesine değmez. Ailenin bir eli yüreğinde olmasin.


  • soper  (31.08.22 00:30:04) 
Geçenlerde kaza yaptım sadece elim yaralandı. Eldiven giymemistim. ilk temas genelde el oluyor:))


  • dlendam  (23.09.22 16:37:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.