[]

Güneş Enerjili Site Lambaları (Yönetimi sıkıştırma)

Selam,

Site yönetimi site içerisindeki sokak lambalarını güneş enerjili olarak değiştirme kararı almış. tahminim en az 300 tane lamba değişecek. bunlardan bir kısmı bildiğiniz 3.5 - 4 metrelik (belki daha da yüksek) sokak lambası, bir kısmı ise yaklaşık bir metrelik bina girişlerini aydınlatan lambalar.

sorun ise şu;
bu yönetime sitenin yarısı güvenmiyor.
ben bu konu ile alakalı yönetime bazı sorular sormak istiyorum ama altı da boş olsun istemiyorum.

benim aklıma, verimlilik, maliyet, bakım maliyeti gibi konu başlıkları ile astarın yüzden pahalıya gelip gelmeyeceğini sorgulamak geliyor.

başka hangi konularda sorgulama yapabilirim bu konuda?

teşekkürler

 
Eğer şebekeye bağlı olmayacaksa bulutlu geçen günlerin akşamı karanlıkta oturacaksınız demektir. Bizim sitede bi kaç kişi yaptırdı bahçesine bunlardan, yazın yine ışık veriyor ama kışın kendini zor aydınlatıyor bu lambalar :)


  • plutongezegendegilmi  (29.08.22 09:21:58) 
yurt dışında genelde normal şebekeye de bağlı oluyor ve üretilen elektriğin fazlası aldığın fiyattan elektrik şirketine satılıyor mesela bu sayede ilk yatırımdaki maliyeti çıkarması daha kısa sürüyor. ayrıca depolamakla vs. uğraşmak gerekmiyor. şuan üretilenin fazlası depolanacaksa orada da hem bi verim kaybı olacak hem de aküler de zamanla değişim gerektirecek vs. panel kalitesi nasıl lambalarla bütünleşik mi lambalar ömrünü doldurunca paneller de çöp olacak mı maliyeti ne kadar devlet teşviği/desteği vs. var mı elektriği normal alma maliyeti ne kadar vs. bir ton etken var ama bence edilen masrafa değmeyecek zarara sokacak gibi duruyor.


  • konetsu  (29.08.22 10:04:52) 
Bu kararın alındığı site toplantısına katıldınız mı? Bu bahsettiğiniz endişelerin hepsi diğer site sakinleri tarafından dile getirilmiştir, o birliği ile karar alınmıştır. Sitenin yarısı güvenmiyorsa oy birliği sağlanamaz ve bu iş de yapılamazdı, bir dahakine toplantıya katılıp karar sürecini etkilemeye çalışın derim.


  • roket adam  (29.08.22 12:23:27) 
@roketadam: sorun da orada işte. değişik bir yönetim planı var. 35 tane blok var ve her bir blokun bir temsilcisi var. toplantılara bu temsilciler katılıyor ve onlar da dünyadan bihaber. mevcut yönetimin 1 senesi kaldı ama o kadar sorunlular ki istifaya zorluyoruz.


  • teritori  (29.08.22 13:57:58) 
Merhaba; Genel olarak aşağıdaki sorurları sorabilirsin, mevcut armatürlerin led ile değişimi mantıklı birşeydir. Ancak güneş enerjili sistemler merkezi bir güneş santrali(ges) kurulup buradan beslenmeyecek ise mantıklı birşey değil, direk üzerinde kendi güneş panelleri olan modeller için konuşuyorum.

0-Mevcut aydınlatma direkleri kullanılacak mı yoksa yeniden direkt alımı, ankraj v.b işlemler yapılacak mı?
1-Akülü sistem ise ne kadar sürede kapalı havalarda ve geceleri ne kadar süreyle yanacaktır.
2-Akülerin kullanım ömrü nedir, kaç sene sonra değişmesi gerecektir, yaklaşık maliyeti ne olacaktır.
3-Bakım destek anlaşması yapılacak ise kapsamı ve maliyeti nedir?
4-Piyasa araştırması yapılıp, farklı firmalardan keşif ve fiyat teklifi alınmış mı? Alınmış ise karar verilen firma neden tercih edilmiş, fiyat mı ürün kalitesi mi, yoksa tanıdık olması mı?
5-Bu işin bir teknik ve idari şartnamesi, sözleşmesi var mı? Ürün ve işten beklentiler nedir, ne şekilde yapılacaktır, hangi malzemeler kullanılacaktır, ne kadar sürede malzeme temin edilip, montaj yapılıp teslim edilecektir.
6-Mevcut aydınlatma direklerine ait elektrik altyapısı değişecek mi yoksa aynı mı kalacak. Mevcut altyapı sökülecekse kablolar ne olacak.(mevcut direk elektrik altyapısını hiçbir şekilde değiştirtmeyin)
7-Armatürler led şeklinde mi yoksa yol aydınlatma armatürü şeklinde mi?
8-Ledlerin kullanım ömrü kaç saatir.
  • sealth  (29.08.22 15:54:54 ~ 15:55:05) 
Marka, model nedir, maliyeti nedir, kaç yerden teklif alınmış sorsanız yeterli.


  • kimlanbu  (29.08.22 16:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.