[]

sıfır araç yatırım aracı mı?

sözlükte yatırım aracı değil şeklinde birkaç kişinin görüşü var,

enflasyonist ortam ak parti gitmeden devam edecek görünüyor. adamlar politikalarının haklı olduğu konusunda garip bir ısrar içinde.

bu durumda 1-2 senelik yatırım açısından gayrimenkulden sonra otomobil bana cazip geliyor. siz de aynı fikirde misiniz?

 
Ben değilim.
Vergisi + kaskosu +sigortasi çok ciddi bir maliyet ki kesinlikle daha da artacak.

Buna ek olarak bir hata sonucunda yatırımın üç kuruş paraya düşmesi ihtimali var(kasko karsilarsa da gene sıkıntı çünku hasar kaydı var). Ya da birinin gelip arabanin her yerini cizmesi ile binlerce lira boya maliyeti var vs.

Yani böyle bir yatırım aracı olamaz (değer düşmesine bu kadar açık ve bu kadar maliyetli).
  • logisticsmanager  (28.08.22 11:39:03) 
İhtiyaç yoksa yatırım aracı değildir. Çok daha mantıklı yatırım araçları var. Üstelik sıfır almak hiç mantıklı değil. İkinci el olsa para değerini korur bir miktar. Yıpranma farkıyla falan ancak değerinin biraz altına düşer. Bundan çok daha mantıklı yatırım kalemleri mevcut.


  • himmet dayi  (28.08.22 11:47:49) 
yatırım derken uzun vadeli bir yatırım aracı değildir. bu kriz döneminde, pandemi döneminde, elektronik döneminde üreti yavaşladığı için

araç fiyatları arttı

bunu fırsat bilen insanlar stoklara çalıştı piyasadan araç çekti

araç fiyatları daha da arttı.

kriz ortamı azalınca eldeki stoklar pazara çıkınca

sıfır araç 2.el araç farkı %50'e gelicek

dolayısı ile iş yatırımlıktan çıkacak.
  • duyurukullanıcısı  (28.08.22 12:09:38) 
yatırım aracı olarak görülmesinin üç sebebi vari
aşırı düşük faizli tl krediler (artık yok)
ötv vergi artırımları. (lüks segment dışında vergi artırımı olması artık imkansız zaten vergiler aşırı yüksek)
tedarik sorunları ve çip krizi (bu konu da yavaş yavaş çözülüyor bayilerde arabalar birikmeye başladı eskisi gibi)

bineceksen sorun yok ama binmeyecek kenarda tutacaksan hiç uygun bir dönem değil artık. galeriler de satıp hızlıca tlye dönmeye çalışıyorlar.
  • roket adam  (28.08.22 16:16:08 ~ 16:16:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.