[]

bildirimsiz isten cikis nasil oluyor

diyelim ki isten cikacaginizi soylediniz. bildirim suresi de diyelim 2 ay ve bunu calisacaginizi soylediniz.
sirketin sahibi de istemez bildirim suresi falan, simdi bugun cik dedi. boyle bir hakki var mi? yani kovuyorum bugun ciktan bahsetmiyorum.

boyle bi hakki varsa nasil ilerler surec?
bi sey talep edebilir miyim bu durumda? ve ayrica ileride "sen bildirimi hem calismadin, hem de bildirim parasini odemedin bana zamaninda" diyebilir mi?
buna karsi bi kagit falan mi veriliyor? bildirim parasini talep etmedik kendisinden falan diye.

 
Genelede istifa dilekçesinde "alacak verecek yoktur" gibi bi madde oluyor, iki taraf da imzaladıysa onu sorun olmuyor.

Onun haricinde siz istifa ettiğiniz için "bugün çık" demesi çok abes değil. Kovuyor olsaydı diyemezdi ama istifa durumunda bir zarar varsa da kendisini ilgilendirdiği için kendi bileceği iş gibi geliyor bana. Parasını veriyorsa takılmayın bence.
  • plutongezegendegilmi  (27.08.22 16:28:20) 
pluton: parasini veriyorsa?
yani bana para mi vermesi lazim oyle bir durumda. normalde bildirim suresini calismak istemezse calisan odemesini yapip cikar. ama isveren git o sureyi calisma derse de ayni parayi bu sefer o mu oduyor? o kadar hin bi yer ki haklarimi tam olarak bilmeliyim.

  • Kittie  (27.08.22 17:17:25) 
İş arama izni falan var diye düşündüm bi an, ama sonuçta istifa eden sizsiniz, dolayısıyla ihbar süresini kullanıp kullanmama işverenin sorunu. İhbar süresi kullandırmıyorsa, iş arama izni vermek de zorunda değildir diye düşündüm. Son kararım günü gelince (tazminatsız) el sıkışıp ayrılmanızın uygun olduğu yönünde.


  • plutongezegendegilmi  (27.08.22 17:29:49) 
İhbar süresini "kullandırmak" gibi bir şey yok. Bir tarafın inisiyatifinde değil yani.

Şöyle ki, sen istifa etmiyorsun. 2 ay sonra istifa edeceğini bildiriyorsun. Yani 27 Ekim 2022 tarihi itibariyle istifamın kabulü ve gereğini arz/rica ederim diye dilekçe yazacaksın. İşveren "tamam o zaman hemen çık" derse ya ihbar tazminatını öder ya da seni işten çıkarıp kıdem tazminatını öder. Öyle kafasına göre "hadi sen yarın gelme" diyemiyor. İhbar süresi karşılıklı çünkü. Sen de kendi gelirini ona göre ayarlıyorsun.

Ancak iki taraf karşılıklı anlaşırsa herhangi bir tazminat ödenmeden ihbar süresi erken bitirilebilir.
  • himmet dayi  (27.08.22 18:03:28 ~ 18:04:55) 
İhbar iki taraf için de olan bir şey.

- Patron ihbar kullanmanı istemezse, parasını verir gönderir aynı gün. İhbar süresince alacağın maaşı yani.

- Sen ihbar kullanmak istemezsin, o zaman sen şirkete para ödersin. Tam emin değilim ama sanırım burada patron "para istemez, çalışacaksın" diyebiliyor. Bu şekilde istifası uzamış arkadaşlarım var.
  • nejdet c  (28.08.22 15:02:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.