[]

Dinsiz arkadaşlar çocuğunuzu sünnet ettirir misiniz?

sadece dinsiz arkadaşlar, lütfen nedeniyle birlikte cevap verin.




 
Ettirmem çünkü bu bilerek geri dönülemez olarak gereksiz yere bir organı sakatlama

Yeni nesil daha bilinçli, kültürel olarak akranları tarafından zorbalığa uğramaz dalga geçilmez

Aklı cinselliğe ermeye başlayınca da sünnet ettirmediğim için bana dua eder :)
  • freebird5406_2  (27.08.22 15:14:18) 
ettirmeyeceğim kesinlikle. bizden çok büyük hisler çalındı sünnet yüzünden. hepimiz kusurluyuz


  • tchuck  (27.08.22 15:18:00) 
ettirmeyeceğim. ancak sünnete harcanacak paranın on katını falan çocuk psikologuna harcamak gerekebileceğinin de farkındayım. akranlarıyla arasında mesela beden eğitimi dersi için soyunma sırasında olay kesin malum yere gelir. bizimki "ben sünnet olmadım" dediği anda dalga geçilebilir, dışlanabilir. her şey olabilir.

ettirmeyecekler de bunları bilerek ettirmesin derim.
  • alperz  (27.08.22 15:19:09) 
hayır. çünkü dini bi ritüel.


  • buenosdias  (27.08.22 15:19:45) 
@alperz,
33 yaşındayım hayatımdaki hiçbir soyunma odasında bir taraflarımı gösterdiğimi hatırlamıyorum.

  • tchuck  (27.08.22 15:30:43) 
evet, hijyen açısından.


  • candide  (27.08.22 15:34:03) 
Ettirmem, hijyen açısından da çok daha kolay yöntemler var. Dünyanın çoğu sünnet olmuyor, bu yüzden çok büyük bir derde girdiklerini sanmıyorum.

Glansın estetiği açısından da o sünnet derisi etkili. Sünnetli penisteki glans kupkuru kalıyor.

Tüm bunlar haricinde de sünnet dini bir uygulama, bu açıdan gerek görmüyorum.
  • akhenaten  (27.08.22 15:42:08 ~ 15:49:03) 
Hayır. Sünnetin kabul gördüğü toplumlarda “bilim” de kılıfına uyduruluyor bir şekilde. O yüzden hijyen meselesi tamamen safsata. Ayrıca erkeğin kendi cinsel hayatı için direkt yaptırılmaması gerekiyor. Hem sünnetsiz daha estetik. Swh


  • ruhen hastayim ben  (27.08.22 15:55:59) 
Hayir, cunku benim cocugum da olsa baska bir insanin vucut butunlugune inanmadigim bir din oyle soyluyor diye zarar vermem.


  • portland maine  (27.08.22 16:00:26) 
ne yazık ki 2 yaşında ettirdim. Türkiye'de yaşadığımız gerçeğini düşününce oğlumun psikolojik şiddete uğramasını istemedim


  • maimai  (27.08.22 16:06:54 ~ 16:07:13) 
tchuck, göstermekten bahsetmiyorum. kaldı ki saçma sapan ortamlarda dandik liselerde falan kimin bilmemnesi daha büyük yarışları oluyor. neyse, giyinip soyunurken konu bir şekilde sünnete gelir. her türlü gelir. kaçışın yok. gelmese bile gelme ihtimali var.

bu memlekette gençler toplu halde porno izleyip mastürbasyon bile yaptı.
  • alperz  (27.08.22 16:36:55) 
çevremde inanç seviyesi düşük yahut ateist/deist olan fakat çocuklarını sünnet ettiren arkadaşlarım var. Samimiyet derecesine göre bu durumu soruyorum kendilerine. Neden yaptırdınız ya da yaptırmamayı düşünmediniz mi diye.
Bazı çocuklarda sünnet derisi zor hareket ediyor, delik yeterli olmuyor ve hatta sünnet derisini açıp kapatarak bu durumun daha makul hale getirilmesi öneriliyor. Bu acıdan sorundan kurtulma mantıklı sayılabilecek bir sebep. Temizlik de makul sayılabilecek bir sebep fakat sıklıkla duyduğum arkadaşları arasında dışlanabilir sorun yaşayabilir kısmı çok makul gelmiyor. Özellikle sosyokültürel seviyesi benzer ve bir seviyenin üzerinde olan ortamlarda böyle bir sorun olacağını düşünmüyorum. Belirli bir yaşın üzerindeyim ve çocukluğumda arkadaşlarımın cinsel organlarını birbirine gösterdiğini biliyorum fakat ben bunun yakınından bile geçmedim. Kesinlikle bir çocuğum olsun istemem fakat olsaydı da özel alanına vücuduna saygı duymasını ve çevresindekilerin de onun vücuduna saygı duymasını sağlamasını daha önde tutardım.
Kendi adıma benden çalınan hiçbir haz için hakkımı helal etmiyorum. (:
Tek artısı sünnetli penisin sünnetsizden daha estetik olması sanırım.
  • sparkle kiddle  (27.08.22 18:31:32) 
Bana fark etmez. Güvendiğim bir doktorun yönlendirmesine göre hareket ederim sanırım.


  • jazzabel  (27.08.22 20:33:49) 
ettirmedim ettirmem. ileride kendi karar verir.


  • elestirman  (27.08.22 23:29:10) 
Sağlık sebebiyle yapılması gerekmediği sürece ettirmem. Buna açıklama bile beklememek lazım. İslam sebebiyle dilimizi ısırarak söylüyoruz ama bu aleni bir istismar. Kendi vücudu hakkında söz sahibi olamayacak yaştaki birinin vücuduna geri dönülemez bir müdahalede bulunmanın kabul edilebilir bir yanı yok. Kaldı ki mevcut bir sağlık sorunu yokken bunu yapmanın tek sebebi dini dayatma. Neden yapayım?


  • nawar  (27.08.22 23:52:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.