Eğer ateist ya da deist değilsen git tabi, ne güzel cumadan cumaya da olsa namazını kılmış olursun. Ama inançsız biriysen sırf öyle görsünler diye gitme bence, mutsuz olursun, huzursun olursun sanki.
Cemaatle namaz kılacakken pek de bir şey bilmene gerek yok aslında, cuma namazına niyet edip imama uyup ruku ve secdelerini yaparsan namazın olur. Cuma namazın olur yani, 2 rekat farz olan.
Ama farzdan önce ve sonraki sünnetler var, onları herkes bireysel kılıyor. O yüzden kendinin de neler okuman gerektiğini bilip ezberlemen lazım. Bir namazın olması için en az limit Fatiha ve en kısa surelerden olan Kevser suresi lazım.
Farzdan sonraki sünnetleri cemaatin yarısından çoğu kılmaz çıkar camiden, ama farzdan öncekini mecbur kılıyorsun boş oturacağına.
Gerçekten ibadet etmek için namaz kılacaksan gerekli sureleri ezberlemen lazım. Ha yok beni görsünler yeter dersen ön taraftan birini kendine hedef al, o ne yapıyosa aynısı yap.
Allah kabul etsin.
0