[]

qwertz klavye

selam. gözüme kestirdiğim ikinci el bir macbook var ama qwertz klavye. y ve z harflerinin yeri dışında klavyede ä harfi falan var, noktanın virgülün yeri de farklı. sizce hayatı boyunca qwerty kullanmış biri olarak çok zorlanır mıyım?

bir de bu tip klavyelerde türkçe harfleri nasıl yazıyoruz? ş yazmak istediğimde ne yapacağım mesela? her seferinde kısayol mu kullanacağım yoksa bir tuşa ş harfi atayabiliyor muyum?


 
fiziksel klavyenin ne olduğunun bir önemli yok. Yazarken klavyeye bakma ihtiyacı duymuyorsan ayarlardan klavyeyi Türkçe Q olarak seçersin. Normalde Türkçe Q klavyede ÖÇŞĞÜ falan neredeyse o tuşlara basınca bu harfler çıkar.

Z'ye basınca Y, Y'ye basınca da Z çıkar tabii.
  • himmet dayi  (26.08.22 22:53:49) 
klavye stickerları var onlardan kullanırsın.


  • dr doofenshmirtz  (26.08.22 23:02:25) 
sanırım alman klavyesi o.

çözüm 1: klavye dilini tr yapıp tuslara hakimseniz bakmadan tıpkı qwerty de yazarmış gibi takılmak.

çözüm 2: klavyeyi tr yapıp sticker ile bazı tuşları kapsayacak şekilde bir kaplama ile qwerty haline getirmek.

çözüm 3: harf tanımlaması yapmak veya komple tuş takımı değişimi veya klavyenin üstüne koyulan silikon koruyucusuların qwerty şeklinde olanından alıp üstüne koymak..
  • ezkaza  (27.08.22 01:46:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.